Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Organizația Medici fără Frontiere caută români pentru misiunile umanitare

Organizația Medici fără Frontiere caută români pentru misiunile umanitare

Organizația Medici fără Frontiere caută personal medical și non-medical care să participe la acțiunile umanitare – e vorba de medici anesteziști, ginecologi, epidemiologi, chirurgi, moașe, asistente, dar și de specialiști în logistică/aprovizionare și resurse umane.

Organizația caută oameni care își doresc să se implice în misiunile de salvare din cele mai defavorizate zone din lume, oameni capabili să se adapteze la situații noi, apți să improvizeze, rezistenți la stres și care au cunoștințe de engleză și/sau franceză. Costurile de transport, vize, cazare, diurnă, vaccinuri sunt acoperite de organizație. Misiunile pot dura între 1 și 12 luni și sunt plătite, deși nu salariul ar trebui să fie motivația celor care aplică, ci faptul că-i pot ajuta pe cei care au nevoie de acces la servicii de sănătate.

O cursă împotriva pandemiei – Raport Medici fără Frontiere COVID-19 2020

Organizația Medici fără Frontiere este în linia întâi în bătălia cu epidemiile de mai mulți ani. Pe lângă provocările date de infectările mortale cu ebola sau holeră, echipele Medici fără Frontiere luptă acum să răspundă pandemiei COVID-19 în mai mult de 70 de țări în care activează, în timp ce deschid noi proiecte în țări care devin puncte de interes pandemice.

Medici fără Frontiere se implică în Europa și SUA, dar și în zone defavorizate, pentru limitarea transmiterii virusului și sprijinirea sistemului medical.

Astfel, nevoia de a mări echipa Medici fără Frontiere este esențială. Din cauza restricțiilor de călătorie, planificarea misiunilor de teren este dificilă în acest moment. Cu toate acestea, organizația continuă să recruteze personal pentru proiecte umanitare.

Mai multe detalii despre ce înseamnă să faci parte din echipa Medici fără Frontiere și cum te poți înscrie, găsești aici.

Cei interesați să plece într-o misiune de teren alături de MSF, pot trimite cererea aici.

Text: PR

Foto: Pixabay

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns