Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > (P) Tot ce nu știați despre laserul dentar

(P) Tot ce nu știați despre laserul dentar

Interviu cu Octavian Munteanu, medic stomatolog al clinicii Omnia Dental

Câți dintre noi știu oare cât de mult au progresat tratamentele de stomatologie? Câți dintre noi riscă să-și piardă dinții, poate din cauza unei carii banale sau pentru că nu au oprit la timp boala parodontală? Și câți refuză intervențiile, de teama că nu vor suporta durerea, fără să aibă habar despre existența unor proceduri mai puțin invazive și mai puțin incomode decât cele clasice?

Pentru a răspunde acestor întrebări și multor altele adresate de pacienți, am solicitat ajutorul unei persoane mai mult decât avizate. Este vorba despre d-l dr. Octavian Munteanu, specializat în implantologie, parodontologie și protetică, pe care l-am găsit la clinica stomatologică Omnia Dental, locul unde își desfășoară activitatea.

Ce alternative există în prezent pentru terapiile stomatologice obișnuite?

În ultimii ani, medicina, cu toate ramurile ei, inclusiv stomatologia, a progresat într-un ritm neașteptat. Și continuă să evolueze. Apar noi proceduri, tehnologii și materiale îmbunătățite, cu rezultate tot mai performante. Una dintre ultimele tehnologii ale momentului este și laserterapia sau laserul dentar.

Mai exact, ce este laserul dentar?

Practic, este vorba despre o tipologie de laser cu aplicație în stomatologie. Despre laserterapie se poate spune că a transformat odontoiatria de ieri, aflată încă în ”epoca de piatră”, într-o experiență de ultimă oră pentru medici și pacienți, în egală măsură, cu beneficii de ambele părți.

Ce tip de laser dentar folosiți la clinica unde profesați?

La clinica stomatologică Omnia Dental, avem în dotare cea mai recentă inovație, Epic Biolase, un adevărat ”new entry” pe piață. Pentru a fi pe înțelesul tuturor, voi renunța la termenii mult prea tehnici. Tehnologia oferă performanțe de excepție și nu o spun eu, ci medicii și pacienții care au probat-o deja.

Despre ce performanțe vorbiți?

Evident, mă refer la avantajele procedurilor și la beneficiile de care se bucură în primul rând pacienții. Este singurul laser dentar al producătorului american Biolase, care acționează pe 3 planuri diferite. Extrem de versatil, pe lângă terapia țesuturilor moi, permite albirea dentară, reprezentând și o optimă metodă de combatere a durerii.

La ce beneficii trebuie să se aștepte pacienții?

Nu cred că cineva suportă fără anestezie o intervenție la nivelul țesuturilor moi. Ei bine, cu laserterapia, senzația de durere este insesizabilă, iar anestezia devine cel mai adesea o operațiune de prisos.

Desigur, lista cu avantaje poate continua, întrucât terapiile cu laser facilitează coagularea sângelui și, totodată, reduc sângerările. Mai pot adăuga că riscurile de infecții din jurul zonelor de lucru și de inflamații a țesuturilor moi sunt aproape nule. Sau că favorizând regenerarea țesuturilor, procesul de vindecare este mai rapid.

Ce fel de intervenții pot fi efectuate prin laserterapie?

Tehnologia își găsește aplicare în multiple proceduri, printre care aș enumera în primul rând cele de parodontologie, care au menirea să prevină, să stopeze și chiar să trateze parodontoza. Am început cu această maladie tocmai pentru că boala parodontală reprezintă primul mare vinovat de pierderea dinților.

Apoi, aș menționa și intervențiile de endodonție sau de îndepărtare a nervului din camera pulpară, precum și cele de implantologie. În acest din urmă caz, prin laserterapie reușim să sterilizăm țesuturile care înconjoară rădăcina din titan, astfel încât să mărim șansele osteointegrării.

Pentru că timpul d-lui dr. Octavian Munteanu era limitat, ne-am oprit aici cu întrebările, cu toate că răspunsurile oferite ne-au trezit interesul să descoperim mai multe nu doar despre terapia cu laser dentar, ci și despre boala parodontală.

De această dată, vă lăsăm să vă continuați singuri ”cercetările”. Mai multe informații puteți afla adresându-vă direct echipei de medici Omnia Dental sau consultând website-ul www.omniadental.ro. Aici, întotdeauna, veți găsi pe cineva prompt să vă ofere soluții optime pentru rezolvarea problemelor ce țin de domenii precum parodontologia, implantologia sau protetica dentară.

Comments

comments

Lasă un răspuns