Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Plante toxice, dar salvatoare

Plante toxice, dar salvatoare

Spanzul anticancerigen

Helleborus Purpurascens, specia de spanz care poate fi intalnita in Romania, este extrem de toxica, dar benefica in acelasi timp, in ultima vreme vorbindu-se despre proprietatile ei anticancerigene. Cu toate astea, este aproape imposibil de procurat spanz de la magazinele de specialitate.

Se vorbeste foarte mult despre faptul ca tratamentul pe baza de spanz ar avea rezultate spectaculoase in cazul tumorilor cerebrale. Apoi, cercetarile intreprinse de specialisti au relevat faptul ca planta are o actiune antiinflamatoare deosebit de puternica, iar studiile de ultima ora arata ca ea influenteaza direct creierul si activitatea sistemului imunitar.

Vascul norocos

Traditia spune ca de Anul Nou trebuie sa ai in casa o crenguta de vasc, pentru a avea noroc tot timpul anului. In afara calitatilor „magice”, vascul, aceasta planta-parazit care creste sub forma de tufa pe crengile altor copaci, are reale proprietati medicinale. Din cele mai vechi timpuri, el a fost folosit pentru tratarea bolilor cardio-vasculare, fiind indicat persoanelor hipertensive.

Mai nou, s-au descoperit efecte benefice ale vascului in tratarea astmului, a tulburarilor de menopauza, a sterilitatii, a crizelor de epilepsie si a cancerului.

In tratamentul diabetului, planta este recomandata sub forma de macerat (atentie, bobitele nu se folosesc niciodata!), obtinut din 200 de ml de apa, peste care se toarna pulbere de vasc. Se lasa la macerat 8-10 ore, dupa care se consuma.

  • Important de retinut este ca orice cura pe baza de vasc trebuie facuta numai la sfatul unui medic. La fel ca si spanzul, aceasta planta este otravitoare! Totusi, vascul crescut pe mar, par, prun sau gutui, are un grad redus de toxicitate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns