Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > 5 plante utile in cura de detoxifiere

5 plante utile in cura de detoxifiere

O cură de detoxifiere cu plante este mereu o soluţie simplă şi utilă pentru sănătatea ta. Că să-ţi fie mai uşor să alegi am făcut o lista cu cinci plante utile în cură de detoxifiere.

Păpădia este recunoscută pentru efectul sau depurativ şi poate să fie un aliat după mesele bogate. Păpădia stimulează activitatea ficatului şi a vezicii biliare. Cel mai bun mod în care poţi beneficia de avantajele pe care le aduce păpădia este să mănânci frunze proaspete în salată, dar poţi bea şi ceai de păpădie.

Codiţele de cireş au puternice proprietăţi detoxifiante, diuretice şi sunt uşor laxative. În plus aromă ceaiurilor din codiţe de cireşe este foarte plăcută.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) este un beneficiu pentru tractul urinar. Are efecte antiseptice şi protejează împotrivă diferitelor forme de infecţie, mai ales a celor localizate la nivelul rinichiului şi vezicii urinare. Are efect diuretic şi tăie senzaţia de foame.

Guarana (Paullinia cupana), este cunoscută pentru proprietăţile sale diuretice şi pentru capacitatea de mobiliză grăsimile din depozitele adipoase. Este bună şi pentru  tonifierea muşchilor şi reglarea tranzitului intestinal, având efect deteoxifiant. Este utilă în dietele hipocalorice pentru că tăie senzaţia de foame.

Spirulină, algă albastru-verde este un aliment complet. Este foarte bogată în vitamine, oligoelemente, aminoacizi, acizi graşi esenţiali şi proteine. Este recunoscută pentru efectul sau inhibitor al apetitului, mai ales dacă este luată cu o jumătate de oră înainte de masă, cu un pahar plin de apa.

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus