Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Porumbul – fiert, copt sau popcorn?

Porumbul – fiert, copt sau popcorn?

Se afla, alaturi de alte cereale, la baza piramidei unei alimentatii sanatoase si este apreciat pentru multiple virtuti prin care ajuta organismul: regleaza tranzitul, are efect diuretic, scade nivelul colesterolului si reduce riscul de atac de cord.

Proprietatile sale sunt date de bogatia de vitamine (A, B1, B5, C, E), minerale (magneziu, mangan, fosfor, potasiu) si mai ales de fibre si vitamina B9 (acid folic), una din cele mai importante in sarcina: 100 de grame de porumb asigura 15% din necesarul zilnic de acid folic.

  • Citeste si: Alimentul potrivit la momentul potrivit

Porumbul este atat de special si datorita antioxidantilor pe care ii contine, printre care si luteina!

  • Porumbul fiert… cu putina sare este foarte gustos. Mai mult, este si un medicament „de sezon“, iar bobitele moi si laptoase iti amintesc de copilarie.
  • Porumbul copt… pe jar e prilej de „socializare“ in iesirile la iarba verde. E savuros si, prin coacere, isi pastreaza bine nutrientii si nivelul de fibre.
  • Popcornul… este o gustare sanatoasa daca, in loc de unt, pui un strop de ulei de masline. Astfel, transformi o bomba calorica intr-un snack ideal in dieta.

Stiai ca?

Porumbul este una dintre cele mai vechi cereale din lume. Are peste 7.000 de ani vechime. Este, alaturi de grau, cea mai cultivata cereala la nivel mondial.
 

 


Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus