Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Postul, dieta lui Dumnezeu

Postul, dieta lui Dumnezeu

Postul este considerat de unii nutritionisti ca fiind dieta lui Dumnezeu si o cale pentru insusirea, in mod natural, a principiilor alimentatiei sanatoase. In plus o perioada de post si o dieta de post, precum si respectarea principiilor impuse de dieta lui Dumnezeu sunt o buna cale pentru scaderea in greutate si normalizarea constantelor biologice.

Dieta lui Dumnezeu este cu adevarat eficienta daca este respectata din convingre, credinta fiind ceea ce face diferenta. In plus dieta cere consumul de alimente naturale, sanatose si exclude preparatele de genul inlocuitorilor de carne sau a preparatelor special destinate perioadei de post care oricum sunt foarte daunatoare sanatatii.

Dieta lui Dumnezeu presupune doar consumul de fructe, legume, cereale integrale si, ocazionl, peste pe tot parcursul postului. Sunt considerate esentiale in dieta alimente bibilice – grau, smochine, mere, vin, struguri si ulei vegetal, peste si masline. La aceasta se adauga cat mai multe legume si fructe.

Consumul de legume si fructe trebuie sa reprezinte circa 70% din aportul de alimente zilnice, in timp ce proteinele (din peste si leguminoase) si cereale integrale doar 30%. Dieta lui Dumnezeu impune si exercitii fizice in fiecare zi.

Dieta lui Dumnezeu este mai usor de respectat cand exista o motivatie pentru respectarea acesteia, iar perioadele de post sunt momente ideale. Dieta  lui Dumnezeu este mai usor de urmat atunci cand exusta o puternica motivatie spirituala care trece dincolo de simpla pierdere a unor kilograme in plus.

 

Comments

comments

One thought on “Postul, dieta lui Dumnezeu

Lasă un răspuns