Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Power Plate – aparatul minune

Power Plate – aparatul minune

Folosit inca din anii ’70 de catre astronautii rusi – care se antrenau cu acest aparat pentru a-si mentine echilibrul in spatiu – Power Plate a fost reinventat in 1998, de catre antrenorul olimpic olandez Guus van der MEER. El s-a gandit ca acest aparat ar fi binevenit pentru uzul oricui doreste sa-si mentina corpul in forma, dar n-are timp sa petreaca ore in sir in sala de sport.

CUM FUNCTIONEAZA?

Este vorba despre un aparat pe care stai in picioare si care vibreaza, stimulandu-ti organismul sa raspunda acestor vibratii intr-un mod natural, reflex. Acest lucru inseamna ca fiecare muschi se contracta si corpul ramane in echilibru.

Mai eficient decat antrenamentul cu greutati, exercitiile Power Plate tonifica muschii, intensifica circulatia sanguina si imbunatateste flexibilitatea intr-un timp redus. Intensitatea vibratiilor se poate programa, iar ca antrenament se pot face exercitii de incalzire, de fermitate si de relaxare.

15 minute de Power Plate echivaleaza cu o ora de antrenament obisnuit la sala, iar un program de acest fel, pentru a da rezultate, ar trebui sa dureze 20-40 de minute, de 3 ori pe saptamana.

Pentru ca nu este un antrenament greu si are eficienta maxima in timp redus, acest tip de „miscare” pare sa atraga din ce in ce mai multi adepti, in special oameni ocupati. Cu un singur amendament: daca alegi Power Plate, trebuie sa stii ca nu-ti „antrenezi” si inima. De aceea, sunt obligatorii exercitiile cardio (banda sau alergat in parc).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus