Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Medical > Primul pas în terapia cu plasmă convalescentă în România

Primul pas în terapia cu plasmă convalescentă în România

România a făcut zilele acestea primul pas în terapia cu plasmă de la foștii pacienți pentru actualii pacienți COVID-19.

”Îmi pare bine că am putut contribui la acest efort prin echipamentele și kiturile de plasmafereză donate. Vom continua acest efort și în zilele umătoare vom finaliza instalarea celorlalte echipamente, astfel încât, de săptămâna viitoare să fie deja funcționale toate cele 18 echipamente puse la dispoziție gratuit centrelor de transfuzie din întreaga țară”, declară directorul general Besmax Pharma Distribution, societatea care a donat statului echipamentele de plasmafereză.

„Îndemnăm centrele de transfuzie sanguină să utilizeze cu încredere echipamentele de plasmafereză pe care le-am donat și să nu se blocheze în folosirea metodelor vechi, ce recoltează plasmă indirect, prin preluarea ei din sângele integral donat. Echipamentele pe care le-am donat ajută întregul proces, crescând siguranța donării și a folosirii ulterioare a plasmei donate”, a mai declarat directorul general Besmax Pharma Distribution.

În vederea folosirii la maximum a disponibilității foștilor pacienți COVID-19 de a-și ajuta semenii, acum există în mod gratuit un registru online, care le permite donatorilor să se înregistreze pentru a fi contactați de centrele de transfuzie, care astfel îi pot programa pentru donare.

Text și foto: PR

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns