Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Produsele lactate, benefice impotriva diabetului

Produsele lactate, benefice impotriva diabetului

O substanta prezenta in produsele lactate pare sa posede capacitatea de a preveni declansarea diabetului, sustine un studiu recent, publicat in revista Annals of Internal Medicine. Este vorba despre acidul trans-palmitoleic, prezent in lapte, branza, iaurt si unt, care nu poate fi sintetizat de corpul uman.

Un studiu realizat pe un esantion de 3.700 de persoane a relevat faptul ca pacientii cu o concentratie ridicata de acid trans-palmitoleic in organism beneficiaza de o reducere considerabila a riscului de declansare a diabetului de tipul 2. Voluntarii cu cele mai mari concentratii de acid trans-palmitoleic in organism beneficiaza de o reducere cu 60% a acestui risc.

Laptele si celelalte produse lactate sunt insa bogate in grasimi si, daca sunt consumate in exces, pot cauza o crestere in greutate a pacientului. Pentru a contracara acest efect, specialistii americani recomanda produsele lactate degresate si semidegresate. In opinia specialistilor, toti oamenii – suferind de diabet sau sanatosi – ar trebui sa adopte o dieta sanatoasa, saracta in sare, zahar si grasimi si bogata in fructe si legume.

Studiul, coordonat de Dariush Mozaffarian, profesor la Harvard Medical School din SUA, a fost realizat avand la baza o perioada de monitorizare de 20 de ani. Medicii americani au constatat faptul ca o concentratie mare de acid trans-palmitoleic in organism este asociata cu o concentratie considerata sanatoasa a colesterolului si cu o buna sensibilitate la insulina.


Lasă un răspuns

Sus