
Dacă respecţi o dietă, adunci ştii că există dese momente în care este destul de dificil să faci faţă rigorilor împuse de dietă. Toată lumea ştie că dacă vrei să scapi de kilogramele în plus ai nevoie de voinţă, iar voinţa poate fi susţinută de aceste reguli simple care susţin scaderea în greutate.
Mănâncă conştiincios.
Nu mai mânca din pricina stresului, în grabă, fără să realizezi că te-ai săturat. Acordă atenţie produselor din farfurie, stai calmă la masă, mestecă bine alimentele, nu-ţi umple farfuria cu tot ce ai prin frigider. Moderaţie în toate.
Alege mâncărurile adevărate
Dacă vrei să slăbeşti trebuie să mai renunţi la produsele de patiserie, fast-food, dulciuri în exces. Nimic din ce este prea mult nu este bun. Alege o friptură cu salată proaspătă, combină produsele inteligent pentru organismul tău, şi astfel te vei avea mai multă energie şi o stare de bine.
Înlocuieşte anumite ingrediente
Nu te deprima că nu mai mănânci zilnic hamburgerul preferat sau copănelele picante. Poţi avea în continuare mesele bune dacă în locul hamburgerului faci un sniţel din legume sau soia, pui copănelele la cuptor, abur sau grătar (fără piele), eviţi prăjelile nesănătoase. Mai bine îţi pregăteşti o salată delicioasă decât să iei semipreparate pline de grăsimi şi calorii.
Concentrează-te la progres, nu la perfecţiune
În fiecare zi, cu fiecare pas înainte pe care îl faci în alimentaţie şi sănătatea ta, înseamnă că trebuie să te bucuri că ai reuşit fără vreun ajutor special. Că ai mai slăbit puţin, iar dacă drumul va continua aşa vei avea cele mai frumoase rezultate.
Păstrează-te hidratată.
Bea apă toată ziua si obligatoriu dimineaţa ănainte de ceai sau cafea. Cofeina este un diuretic natural şi o sursă excelentă de antioxidanţi, care protejează celulele de la daune”, dar îi vei potenţa efectele şi vei accelera metabolismul dacă îţi vei începe ziua cu un pahar de apa. Hidratează-te cu apa din fructe şi legume. Ideali sunt castraveţi, roşiile, pepenele verde, sparanghelul, strugurii, telina, anghinare, ananas, afine.
Manâncă mese mici şi frecvente.
Este cea mai bună cale prin care poţi rezista tentaţiei de a manca prea mult şi nesănătos. În plus mareşte aportul de fibre si scapă de alimente „albe”. Asta înseamnă carbohidraţi rafinati şi zaharuri albe.