Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Regulile pentru dieta de detoxifiere

Regulile pentru dieta de detoxifiere

Femeile recurg adesea la detoxifiere, dar esentiale sunt regulile pentru dieta de detoxifiere. O dieta de detoxifiere respectata pentru intrvale scurte de timp, poate aduce reale beneficii: elimini toxine, te purifici in interior, slabesti si dai stralucire pielii.

Pentru reusita dietelor este esential sa respecti regulile pentru dieta de detoxifiere. Prima regula foarte importanta, este eliminarea alcoolului din alimentatie. Intr-o dieta de detoxifiere alcoolul este complet interzis, fiind o sursa majora de radicali liberi.

Baza alimentatiei trebuie sa fie reprezentata de fructe si legume, aliati in orice cura de detoxifiere. Consuma fructe si legume la toate mesele. Gustarile trebuie sa contina si ele un fruct sau legume crude pe toata perioada unei diete de detoxifiere.

O dieta de detoxifiere nu inseamna o dieta vegetariana, dar reducerea cantitatii de carne din alimentatie, si mai ales a carnii rosii, este benefica si necesara. Mananca la o singura masa din zi carne.

Consuma alimente bogate in probiotice. Acestea stimuleaza tranzitul intestinal, intretin buna functionare a florei intestinale si elimina bateriile nocive. Lactatele fermentate sunt principala sursa.

Apa are rolul esential de a interveni in procesul de eliminare al toxinelor. Un organism insuficient hidratat este incapabil sa elimine toxinele, chiar daca respecti toate celelalte regului in dieta de detoxifiere. Este obligatoriu sa bei cel putin 1,5 litri de lichide pe zi.

In cursul unei diete de detoxifiere este necesar un aport sanatos de grasimi vegetale si de grasimi sanatoase, bogate in omega 3. Asta inseamna avocado, peste, nuci, uleiuri vegetale.

O dieta de detoxifiere eficienta implica, obligatoriu, reducerea numarului de calorii. Cel mai bine este ca aportul caloric zilnic sa scada cu 300-500 de calorii, chiar daca nu ai neaparata nevoie de o dieta pentru scaderea in greutate.

Consuma supe de zarzavat. Este cea mai buna si usoara cale de detoxifere. In plus este cea mai buna perioada pentru a te incarca cu minerale si vitamine.

Redu aportul de zahar si sare. Zaharul face parte din categoria alimentelor care te imbatranesc, care produc radicali liberi.
Inlocuieste zaharul rafinat cu indulcitori naturali, cum este mierea sau siropul de artar. La fel de daunator este si excesul de sare, care trebuie evitat in perioadele de detoxifiere.

Acestea sunt regulile pentru dieta de detoxifiere, dar le poti aplica si in dieta zilnica pentru ca sunt parte a unei viati sanatoase. (Otilia Ignat)

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus