
Pentru multe dintre noi, vacanța perfectă e la malul mării, mângâiate de razele soarelui și de valurile mării. Recunosc cu mâna pe inimă că și eu mă număr printre cele pentru care marea este sinonimă cu relaxarea.
Soare pentru un tonus bun
Pe lângă mult dorita odihnă, câteva zile la malul mării ne oferă ocazia perfectă de a profita în primul rând de soare. Nu abuza, stai la plajă doar în intervalele indicate și după ce îți dai cu cremă de protecție solară. Chiar și așa, va fi suficient să faci adevărate stocuri de vitamina D, cea atât de necesară pentru sistemul osos, și pentru ca starea ta de spirit să se schimbe: irascibilitatea și lipsa de chef vor face loc vioiciunii, veseliei și poftei de viață. Unde mai pui că în numai câteva zile vei avea o piele arămie care va potența efectul oricărei ținute…
Miracolul apei marine
Ne place să ne bălăcim la piscină, însă nu vom obține aceleași rezultate ca atunci când înotăm în apa mării. De ce? Din mai multe motive. Scăldatul în apa sărată și în continuă mișcare a mării este un tratament în sine pentru un corp chinuit de statul zilnic ore în șir la birou. În plus, va stimula circulația sângelui în organism și, implicit, va contribui la sănătatea inimii. Să mai amintesc că înotul este unul din puținele sporturi care solicită fiecare mușchi al corpului și îți fortifică plămânii?
Dacă în ultima vreme te-au chinuit bronșitele, sinuzitele sau rinitele alergice, fă plimbări lungi pe malul mării. Aerul sărat, lipsit de praf tratează eficient căile respiratorii, îți întărește imunitatea și te va ajuta să te simți mai întremat.
Și pielea ta, care poate și-a pierdut din culoare, din strălucire sau chiar a fost chinuită de acnee, psoriazis sau alte afecțiuni, va avea numai de câștigat în urma curei de soare, de apă marină și de aer sărat.
Tratament, relaxare și estetică
Dacă vrei, pe lângă toate acestea, să asiguri o cură de revigorare și îngrijire adaptată organismului tău ori ai reale probleme de sănătate pe care le vrei ameliorate sau vindecate, prelungește-ți șederea la mare și fă câteva zile de balneoterapie, de relaxare și wellness sau de îngrijire corporală și facială.
În oaza de linişte de la Ana Aslan Health Spa de la Ana Hotels Europa Eforie Nord, un adevărat templu al sănătăţii și al stării de bine, terapiile moderne (dușul subacval și dușul Vichy, de exemplu) se îmbină cu puterea vindecătoare a apei sărate şi a nămolului-minune din Lacul Techirghiol (aici poți beneficia de băi de plante și nămol, împachetări cu nămol și parafină, băi în apă sărată provenită din lac), dar și cu descoperirile încă neegalate ale celei care a fost dr. Ana Aslan, concretizate în produsele Gerovital H3 și Aslavital. Pe lângă încetinirea procesului de îmbătrânire și prevenția bolilor degenerative cronice, tratamentele dezvoltate de dr. Ana Aslan s-au dovedit a fi eficiente în numeroase alte afecțiuni, care nu sunt neapărat apanajul vârstei, ci și al vieții stresante, solicitante
pe care o ducem.
La rândul său, nămolul sapropelic de Techirghiol are multiple indicații și acțiuni terapeutice în sfera reumatică, neurologică, posttraumatică, dermatologică, respiratorie sau în cea de suferințe psihice. Ca să beneficiezi din plin de efectele tratamentelor, poți apela aici la un medic specialist care îți va prescrie terapiile potrivite.
Din când în când, organismul mai are nevoie de o pauză și chiar de un răsfăț sau de un program
de revigorare. Nu ezita să i le oferi, vei avea numai de câștigat! Te vei întoarce un cu totul alt om acasă, poate chiar cu dorința de a schimba câte ceva.
Ana Aslan Health SPA este, practic, cel mai complex spa de pe litoral, atât ca bază materială (45 de camere de tratament, o piscină cu apă sărată din Lacul Techirghiol, saune uscate și umede, zone de relaxare), cât și din punctul de vedere al gamei de proceduri și terapii pe care le oferă: balneoterapie (hidroterapie, fizioterapie și kinetoterapie), estetică corporală și estetică facială, tratamente antiaging, tratamente de relaxare și wellness. De procedurile de tratament și de răsfăț poți beneficia aici nu numai vara, ci din aprilie până în octombrie.
Citește și:
Tratamente sezoniere pentru diabet
Vezica neurologica: cauze, tipologii si tratament
Articol preluat din ediția de iulie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Cătălina Oprea
Foto: Cătălina Oprea