Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Rinoplastia – "regina" operatiilor estetice

Rinoplastia – "regina" operatiilor estetice

Conform unui studiu, 80% dintre persoane se nasc cu deviatie de sept (au un pasaj nazal mai mic decat celalalt), ceea ce creeaza disconfort si probleme de respiratie. Acestea pot provoca infectii ale sinusurilor, obstructia uneia sau a ambelor nari, sangerari nazale si respiratie zgomotoasa in timpul somnului.

Rinoplastia sau remodelarea nasului este una dintre cele mai comune proceduri de operatie estetica, o interventie chirurgicala care corecteaza anumite trasaturi ale nasului pentru a rezolva problemele respiratorii, dar si pentru a imbunatati aspectul nasului. „Rinoplastia corecteaza aspectul nasului prin modificarea marimii sau formei, a deschiderii narilor sau a unghiului dintre nas si buza superioara. In plus, poate corecta un defect nazal din nastere sau probleme respiratorii cronice”, explica dr. Calin Dobos, medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, competenta in laser chirurgical.

Rinoplastia deschisa vs. rinoplastia inchisa

Potrivit dr. Calin Dobos, exista doua modalitati de efectuare a rinoplastiei: „In rinoplastia deschisa, se fac mici incizii inauntrul fiecarei nari, unite la nivelul columelei. Aceste incizii permit ridicarea pielii de pe oasele si cartilajele nasului, pentru a se examina structura nasului si a se face ajustari asupra formei lui, in special asupra varfului de nas. In rinoplastia inchisa, se fac mici incizii inauntrul fiecarei nari, fara a le uni la nivelul columelei, pielea nefiind ridicata de pe structura nasului”.

Operatia de rinoplastie dureaza intre 2-3 ore si se desfasoara sub anestezie generala. Recuperarea se face treptat. Dupa operatie, fata va fi umflata si pacientul va avea o senzatie dureroasa in zona nasului. In 2-3 zile, umflaturile se amelioreaza, iar in 10-14 zile, pacientul poate reveni la activitatile obisnuite.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus