Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Scurt indrumar despre bolile verii

Scurt indrumar despre bolile verii

Perioada calda a anului vine cu o serie de afectiuni tipice, asa ca un scurt indrumar despre bolile verii este necesar.

Medicii se confrunta in perioada verii cu patologii de sezon, printre care toxiinfectiile alimentare si enterovirozele sunt cap de lista.

Se adauga si bolile diareice, care sunt favorizate de caldura si vacante.

La copii, domina enterovirusurile, care in afara unor boli diareice pot duce la anumite boli eruptive, stari febrile.

Numarul cazurilor de enteroviroze la copiii au crescut mai ales in zona litoralul Marii Negre.

Din cauza manipularii necorespunzatoare a alimentelor si a pastrarii lor in conditii improprii, in perioada verii apar destul de multe toxiinfectii alimentare, atat la copii, cat si la adulti, in special cu stafilococ, dar si cu salmonela.

Cel mai frecvent se intampla atunci cand se consuma fructe, legume nespalate sau la cei care mananca branza procurata din surse dubioase.

Capuse si hepatita

In ultimii ani, in Romania, s-au inmultit foarte mult cazurile de muscaturi de capuse, care pot genera boala numita borrelioza sau boala Lyme.

Din fericire, nu toate capusele sunt infectate cu acest microb, dar tratamentul profilactic este necesar.

Se adauga la bolile verii si asa-zisele boli ale mainilor murdare: hepatitele de tip A, meningite sau meningoencefalite ca urmare a imbolnavirii cu enterovirusuri.

Pentru a preveni bolile verii  este obligatorie respectarea unei igiene riguroase, evitarea aglomeratiilor, mai ales in cazul copiilor, prezentarea la medic cat mai curand dupa aparitia primelor simptome si izolarea celor afectati pentru a limita raspandirea bolii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus