
Potrivit unor studii recente, sfecla roşie este considerată una dintre cele mai benefice legume pentru organism.
Cum se consumă
Pe lângă curele de suc din această legumă, foarte benefic este consumul frecvent de salată de sfeclă roşie, crudă sau fiartă, tăiată în cubuleţe sau dată pe răzătoare.
Ce tratează
În primul rând, combate anemia. Datorită conţinutului de fier, magneziu şi vitamina B6, consumul frecvent de sfeclă roşie stimulează procesul de formare a globulelor roşii, combătând astfel anemia. În acest scop, se recomandă o cură de o lună, în care se consume 150 g de sfeclă roşie o dată la 2-3 zile. Sfecla-roşie are proprietatea de a stabiliza glicemia, motiv pentru care le este recomandată diabeticilor, fiind foarte uşor tolerată de organismul lor, cu atât mai mult cu cât previne complicaţiile cardiovasculare ale diabetului.
Nu în ultimul rând, sfecla-roşie este apreciată pentru că preîntâmpină instalarea cancerului de colon – fireşte, tot în urma unui consum frecvent, ce permite substanţelor din compoziţia acestei legume să acţionează precum un burete la nivelul stomacului şi intestinelor și să împiedice formarea tumorilor canceroase la nivelul colonului sau al rectului.
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.40/2014
Autor: Olga Sveduneac
Sursa foto: pixabay.com