Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Silueta de concediu

Silueta de concediu

Te-ai chinuit cu o cură de slăbire, cu sport şi tratamente corporale, doar ca minunea să ţină, în mod clasic, numai trei zile. Pentru că, pe principiul „baba călătoare n-are sărbătoare“, la destinaţie ai şi dat iama în mâncare; şi, chiar dacă bucătăria locală nu e total pe gustul tău, cartofi prăjiţi şi pizza găseşti la ora asta în orice hotel respectabil. Luiza Pârvu, consultant în nutriţie, te învaţă cum să te întorci din concediu mai fit decât atunci când ai pornit la drum:

1 Mănâncă la fel ca acasă! Păstrează cele trei mese pe zi şi două gustări de fructe, toate la ore fixe (cât îţi permite programul de distracţie, la aceleaşi ore pe care le aveai acasă). Ia cina până în ora 19-20, această masă fiind cea mai uşoară: 15-20% din necesarul tău caloric zilnic.

2 Mobilizează-te zilnic! Oricât de epuizantă ar fi fost seara dinainte, nu rata micul dejun (multe hoteluri oferă prima masă a zilei până la ora 10). Persoanele care sar peste micul dejun sunt predispuse la exces ponderal.

3 Încearcă bucătăria locală! Dacă starea de sănătate îţi permite o dietă variată şi nu există contraindicaţii pentru anumite alimente, cea mai bună sursă de hrană este bucătăria locală; aceasta oferă o varietate de alimente pe care cu greu le poţi găsi proaspete la tine acasă.

4 Hrăneşte-te marin! Peştele şi fructele de mare ar trebui să fie vedetele în regimul tău alimentar la malul mării, întrucât sunt o minune pentru sănătate şi siluetă. Se digeră uşor, au puţine calorii şi sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi, vitamine şi minerale.

5 Fii mai atentă cu hidratarea! Profită de sucurile naturale (proaspăt stoarse, fără zahăr adăugat) şi de fructele exotice. Iar oricând ai ocazia, potoleşte-ţi setea cu apă de cocos! Lichidul precursor al laptelui de cocos activează metabolismul (te ajută la slăbit), detoxifică, stimulează tractul digestiv şi circulaţia sângelui, oxigenează celulele.

Citeste si: 7 motive pentru care ai nevoie de vacanta

 

Comments

comments

Lasă un răspuns