
Numărul celor care vor să slăbească este mult mai mare decât numărul celor care vor să pună câteva kilograme pe ei, dar mereu aceştia din urmă sunt nedreptaţiţi pentru că interesul pentru cei dintâi este cel mai mare. Combinăm, amestecăm şi oferim fiecaruia după nevoi.
10 paşi ca sa-ţi reduci greutatea
1. Mănâncă alimente variate, dar sărace în calorii.
2. Alege trei porţii moderate pe zi, iar între ele mananca cate un mar (foarte verde şi mai acrişor). Mănâncă la prinz o supă de legume cremă!
3. Redu consumul zilnic cu 500 de calorii.
4. Redu aportul de calorii la jumatate în zilele care urmează după momente de abuz alimentar.
5. Limitează zilnic consumul de zahăr şi sare. Renunţa la alcool. Acesta are calorii, dar puţine substanţe nutritive.
6. Mergi la sala de sport în fiecare zi, cu pauză sâmbăta şi duminica. Fă exerciţii cu greutaţi mici, dar alege să faci exerciţii foarte rapide.
7. Dacă te apucă foamea, fa-ţi un suc proaspat de portocale, grepefruit sau mere. Are elemente nutritive, dar puţine calorii. Nu adăuga zahar, ci doar apa peste pulpa de fructe.
8. Nu mânca din cauza emoţiilor. Dacă eşti bucuroasă sau, dimpotrivă, supărată, stresată, obosită, singura sau daca te plictiseşti nu te descărca măncând.
9. Încetineşte ritmul în care mănânci. Mulţi dintre oamenii zvelţi mesteca enervant de încet şi îşi savureaza fiecare înghiţitura. Să mănânci încet este una dintre cele mai bune metode de a reduce kilogramele. Asta pentru ca, din momentul în care iei prima înghiţitura, creierul tau are nevoie de 20 de minute ca să comande senzaţia de saţietate. O masă normală trebuie să dureze jumătate de oră, cel puţin.
10. Dacă eşti deshidratată, trimite aceleaşi semnale ca şi în cazul în care este înfometat. Şi, s-ar putea, ca în loc de apă să mănânci. Cu alte cuvinte, bea apă mereu. Ai nevoie de 2,5 litri de apa pe zi dacă vrei să îţi menţii greutatea, la care mai adaugi încă 750 de mililitri dacă vrei să slabeşti. Aşa îţi ajuţi metabolismul. Alege sa bei un cate un pahar mic cu apa, la ore regulate, pe tot parcursul zilei. Dacă bei multa apa nu înseamnă caă o reţii în organism. Daca eşti deshidratata, apa stă în corp ca măsură de siguranţă.
10 paşi ca sa iei în greutate
1. După ce ţi-ai numărat caloriile dintr-o zi obişnuita, mananca cu 500 de calorii mai mult începand de-a doua zi. Dacă în mod normal consumi 2.000 de calorii pe zi, acum creşte consumul la 2.500.
2. În loc să iei trei mese pe zi sau să mănânci tot timpul câte ceva, împarte-ţi hrana zilnică în şase porţii. Practic, trebuie să mănânci din trei în trei ore (aşa cum o fac sugarii) foarte bine.
3. Dacă alegi să mergi la sala de forţa, trebuie să ridici greutaţi cat mai mari, cu mişcari lente. Cel mai bine este sa faci şi un sport complet, cum ar fi înotul, dar şi sala de forţa. De cinci ori pe săptămână.
4. La sfârşitul săptămânii, cântăreşte-te! Nu te aştepta la schimbari spectaculoase, mai ales că îngraşarea cu mai mult de un kilogram în şapte zile nu este sănătoasă.
5. La un moment dat, nu o sa mai iei în greutate pentru un timp. Dacă în decurs de două săptămâni cântarul nu arată nici o modificare, mai adaugă 250 de calorii zilnic.
6. Fereşte-te de mâncarea nesanatoasă, pentru că vrei să îţi creasca masa musculara şi nu să te umpli de grasime. Aşa ca nu alege fast food şi prăjeli sub nici o forma.
7. Bea cat de multă apa poţi. Apa îţi da energia de care ai nevoie pentru a lua în greutate. Cel puţin 3 litri pe zi.
8. Dormi cel puţin 8 ore pe zi.
9. După cea de-a şasea masa dintr-o zi, seara, încerca sa mai mananci un castronel cu paste fainoase.
10. Variază alimentele de la o zi la alta. Nu abuza de duciuri. Consuma fructe dulci şi banane.
Afla planul alimentar pentru dieta de îngrăşare