Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Studiu despre calitatea grasimilor din alimentatie

Studiu despre calitatea grasimilor din alimentatie

Studiul realizat de catre Millward Brown (Marea Britanie) s-a desfasurat in 16 tari, pe 3.200 de respondenti, si si-a propus sa descopere ce parere au consumatorii despre grasimi.

Concluzii

  • 59% dintre consumatori NU cred ca grasimile fac parte dintr-o alimentatie sanatoasa;
  • 60% dintre consumatori considera ca grasimile trebuie sa asigure 14% din energia zilnica, sau chiar mai putin;
  • 65% dintre consumatori cred ca o alimentatie saraca in grasimi este sanatoasa;
  • 38% dintre consumatori sustin ca evita alimentele care contin grasimi.

Potrivit consumatorilor, vitaminele, mineralele, proteinele, fibrele si carbohidratii sunt necesari pentru o alimentatie echilibrata si sanatoasa, dar nu si grasimile. Termenul „grasime” este asociat cu grasimile saturate, nu cu cele esentiale, si are o conotatie negativa. Consumatorii stiu in general ca Omega 3 este o grasime „buna” si ca grasimile saturate sunt „rele”. Ei pot identifica produsele cu o imagine sanatoasa – cum ar fi somon, avocado si nuci – insa nu pot identifica sursele bogate in grasimi esentiale, cum ar fi uleiurile vegetale si margarina tartinabila de calitate.

Obiectul studiului

Studiul s-a derulat in 16 tari din Europa, America, Asia si Africa, si interviurile au avut loc in doua perioade: noiembrie-decembrie 2007 (valul 1) si august-septembrie 2008 (valul 2). Interviurile din valul 1 s-au desfasurat prin telefon si fata-in-fata, in timp ce interviurile din valul 2 s-au realizat pe internet sau fata-in-fata. Au fost intervievate 200 de persoane cu varstele cuprinse intre 18 si 70 de ani, din fiecare tara, in fiecare val, acestea fiind persoane care aleg produsele pentru gospodarie jumatate sau mai mult de jumatate din timp.


Lasă un răspuns

Sus