
Bogate în antioxidanți, fibre și vitamine, ușor de pregătit în orice moment al zilei, sucurile de legume și fructe întăresc imunitatea, îți dau un plus de energie și vitalitate pentru întreaga zi.
Cu cât mai multe legume și fructe vei pune în storcător, cu atât vei fi mai sănătoasă și plină de vitalitate. Combinația dintre morcovi și mere este delicioasă, dar iată alte câteva rețete de sucuri care-ți vor schimba tonusul. Trebuie doar să le încerci!
Verde de la vitalitate
Avocado este un fruct bogat în acizi grași esențiali și vitamina E, benefică pentru sănătatea inimii. Unii cercetători susțin chiar faptul că avocado inhibă secreția de insulină prin intermediul unei substanțe numite manoheptuloză, ceea ce-l recomandă pentru sațietate și te ajută să nu te mai gândești la mâncare câteva ore bune. Mixează pulpa unui avocado cu o legătură de pătrunjel verde, 3-4 fire de sparanghel și două portocale măricele și bea imediat sucul obținut. Pe lângă efectul sățios, amestecul este un adevărat detoxifiant și tonic pentru piele.
Salată în cupe
Castraveții conțin minerale importante precum calciul și zincul. Frunzele (mai ales cresonul, spanacul, salata verde) vin cu semnificative cantități de acid folic, benefic pentru sănătatea femeii, și se crede că reduc incidența bolilor de inimă. Antioxidanții și fibrele pe care le conțin reduc riscul apariției cancerului, în special a celui de colon. Pune într-un blender doi castraveți cornișon cu 100 g amestec de frunze de salată și de spanac tânăr și două pere mari. Pentru un plus de gust și originalitate, adaugă o ridiche.
Cruciferele, scut anticancer
Legumele din familia cruciferelor (broccoli, varză, conopidă, kale și varză-de-Bruxelles) sunt o importantă sursă de fibre și carbohidrați pentru organism și numeroase teste de laborator au scos la iveală că luptă împotriva cancerului. Din varză poți face un suc delicios și benefic dacă îl asociezi cu o jumătate de bulb de fenicul, două mere, o tijă de apio și sucul de la o portocală.
Gazpacho la pahar
Răcoritoare, plină de vitamine și antioxidanți naturali (licopenul din roșii), supa gazpacho este perfectă pentru zilele toride. Pregătește-o din 100 de grame de roșii coapte, o jumătate de castravete, o jumătate de ardei iute, o tijă de apio, o șalotă și o mână de frunze de coriandru. Amestecă și adaugă câteva semințe de chili și zeama de la o limetă.
Roșu purificator
Sfecla-roșie are cel mai mare conținut de zahăr dintre legume, iar acest lucru o face delicioasă, iar sucul ei proaspăt este bogat și revigorant, mai ales dacă îl combini cu citrice fresh și un pic de ghimbir pișcător. Amestecă sucul de la două sfecle mici cu o bucățică de ghimbir, un morcov, un cartof-dulce mic și o portocală.
Bine de știut
- Cel mai bun moment pentru a savura oricare dintre aceste sucuri proaspete este dimineața, la micul dejun. Pentru a-ți fi ușor dimineața, spală fructele și legumele de cu seara și ține-le la frigider într-o caserolă.
Astfel, la micul dejun trebuie doar să le pui într-un blender și să le mixezi. - Pentru a fi mai hrănitoare, adaugă în orice combinație o linguriță cu semințe crude de chia, cânepă sau fulgi de migdale ori caju. Un vârf de linguriță de pudră de grâu verde, spirulină sau orz stimulează funcția ficatului și a rinichilor și contribuie la detoxificarea organismului.
Articol preluat din ediția de iulie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: Fotolia