
Terapia Vampir este cea mai noua metoda pe care o ai la indemana daca doresti sa fii tanara, frumoasa si de ce nu si sanatoasa. Despre aceasta metoda revolutionara de tratament am stat de vorba cu dr. Klara Bancila (foto), medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reparatorie de la clinica de chirurgie estetica care-i poarta numele.
In ce consta acest procedeu de intinerire?
Plasma bogata in trombocite sau terapia PRP, de asemenea, cunoscuta ca si terapie de intinerire autologa, este un tratament nou, revolutionar. Acesta este adesea mentionat, de mass-media, ca un „facelift Vampire” sau „Terapia Dracula”. Terapia PRP are la baza puterile proprii de vindecare a organismului, care pot incetini procesul de imbatranire. Concret, aceasta terapie constituie un sistem revolutionar de regenerare care plaseaza factori de crestere si de reintinerire in locatia exacta in care ne-o dorim (de exemplu: in piele, cute, riduri) cu scopul de a obtine un efect de intinerire naturala.
Cum se realizeaza aceasta terapie? In ce consta ea?
Terapia Vampir sau PRP constain recoltarea de la pacienta/pacient a unei cantitati mici de sange in niste vacutainere speciale, care apoi se centrifugheaza, separandu-se astfel plasma de restul elementelor figurate ale sangelui. Aceasta plasma se recolteaza si apoi se prepara PRP adica plasma imbogatita cu trombocite, care se va injecta la nivelul fetei, acolo unde este indicatie, sub anestezie locala.
In ce perioada a anului este recomandata?
Terapia PRP se poate face in orice anotimp, important este ca pacientul sa fie intr-o forma buna de sanatate, efectele antiageing depind practic de calitatea sangelui pacientului.
Cat dureaza acest tratament revolutionar?
Cura de tratament consta in 3-4 sedinte la interval de 3 saptamani. Primele efecte benefice incep sa se vada, sa apara de a doua zi si se vor accentua in urmatoarele saptamani.
Care sunt riscurile acestei proceduri?
Nu exista riscuri sau efectele secundare, deoarece este o metoda care foloseste propriul ADN al pacientului. Singurele conditii sunt ca persoana sa fie sanatoasa si procedura in sine sa fie executata corect.
Care este scopul acestei terapii?
Indicatiile terapiei PRP sunt:
- antiageing, regenerare faciala si corporala, riduri superficiale, profunde, refacerea volumelor faciale, cearcane, pete pigmentare datorate varstei, postgravidie, expunerii la soare si ultraviolete.
- combinarea cu alte tratamente antiageing, cum ar fi botoxul, acidul hialuronic, mezoterapia, liftingul facial cu fire, pentru obtinerea unui efect de reintinerire mai spectaculos si de durata, PRP fiind primul pas ca si tratament in cazul in care ii stabilim pacientei un plan antiageing complex.
- acnee si cicatrici postacnee
- alopecie
- cicatrici de orice etiologie: posttraumatice, postcombustionale
- postoperatorii
- vergeturi
- chirurgia genitala feminina postpartum, tonifierea musculaturii vaginale, rejuvenare vaginala, perineala si genitala
Care sunt costurile?
Costurile sunt intre 250- 500 euro/sedinta, in functie de cantitatea de sange recoltata, adica numarul de kituri folosite.
Care sunt pasii in aceasta terapie?
Primul pas este desigur consultatia in cadrul careia se face o examinare locala a pacientului, se discuta despre trecutul medical personal si al memebrilor familiei, se detaileaza etapele procedurii si etapizarea tratamentului, stabilindu- se in acest mod indicatia pentru tratament. Tratamentul dureaza in medie 30-45 de minute.
Clinica Dr. Klara Bancila face parte din cea mai mare platforma de clinici private din Romania – Consultaclick.ro
Consultaclick este o platforma de programari medicale online, fiind o retea formata din peste 300 de clinici si spitale private din Romania si peste 3000 de medici afiliati in retea.
Rolul platformei este sa faciliteze accesul pacientilor la servicii medicale private, de a le pune la dispozitie oferte medicale care sa ii ajute sa faca economie in bugetul personal si de a le oferi informatii utile.
Pana in prezent prin intermediul platformei Consultaclick s-au efectuat peste 40000 de programari medicale.
Pacientii pot alege un doctor sau o clinica pe baza ratingurilor primite de la alti pacienti, dupa pret sau pe baza criteriului proximitatii.
Text: Anca Ardeleanu