
Calmeaza afectunile sistemului nervos si tine stresul la distanta, este un bun antiseptic si domoleste durerile reumatismale. Gratie actiunii sale antibacteriene si nu numai, inca din Antichitate, levantica e utilizata frecvent in scopuri cosmetice. Tinctura se obtine prin macerarea plantelor in alcool, insa atentie: pentru prepararea ei, se folosesc doar florile, care se lasa la macerat in alcool de 70 de grade minimum doua saptamani.
Efect miraculos: ten mai proaspat
In cosmetica, tinctura de lavanda are multiple efecte benefice. Improspateaza pielea fetei, curata porii cu delicatete si atenueaza acneea, diminueaza iritatiile si eczemele de orice fel. De asemenea, folosita cu regularitate, atenueaza ridurile si imperfectiunile.
Sfat:
- Pentru un ten mult mai luminos, adauga cateva picaturi de levantica in cutia de crema.
Psoriazisul, mai bland datorita lavandei
Persoanele cu psoriazis isi pot gasi in tinctura de levantica un aliat loial. Preparatul va atenua reactiile pielii, facand mai putin vizibile leziunile. Totodata, cele cu tenul gras sau acneic vor observa imbunatatiri ale texturii pielii daca vor apela frecvent la tinctura cu mirosul lavanderiilor din Provence.
Anticelulitic
Amestecul de tinctura de levantica si ulei din aceeasi planta este recomandat impotriva celulitei, aplicandu-se printr-un masaj circular al zonelor afectate. Se reduce aspectul de coaja de portocala, dar se atenueaza si vergeturile.