Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Dieta si fitness > Top 5 alimente care te ingrasa

Top 5 alimente care te ingrasa

Am făcut o lista cu top cinci alimente care te îngraşă. Simpla lor evitare este de cele mai multe ori suficientă pentru păstrarea unei siluete frumoase.

Primii pe listă sunt cartofii prăjiţi. O cercetare făcută de Harvard arată că sunt alimentele care ne afectează cel mai mult talia. Combinaţia între amidon, tratamentul termic, pe care îl presupune procesul de prăjire în ulei formează o bombă calorică pentru metabolism.

Al doilea aliment în topul celor 5 alimente care te îngraşă este carnea roşie, care-între noi fie vorba “merge de minune cu cartofi prăjiţi. Nu este nici o noutate: carnea roşie e legată de diferite tipuri de cancer şi scurtarea duratei de viaţă. Cercetările au mai arătat că dacă înlocuim carnea roşie cu peste sau curcan, ne reducem riscul de moarte timpurie cu 19%, doar prin reducerea cantităţii de colesterol rău asimilată.

Alcoolul este şi el pe lista cu alimente care te îngraşă. Caloriile plutesc în pahar, atât în cocktailuri, cât şi în băuturile curate. dar în cazul alcoolului ceea ce contează în mod esenţial este cantitatea.

Stai departe de sucurile carbogazoase pentru că şi ele sunt pe lista cu alimente care te îngraşă.
Sucurile carbogazoase nu aduc nici un beneficiu din punct de vedere nutriţional. În plus cresc riscul atacului de cord sau a celui cerebral. O alegere sănătoasă, care ţine şi kilogramele departe este un pahar cu apa minerală în care ai stors puţină lămâie.

Ultimul în topul lucrurilor care îngrăşa este sucul de fructe îndulcit cu zahăr. E practic că şi sucul carbogazos doar că fără bule. Renunţă la el şi mănâncă un fruct. Nu are zahăr rafinat şi te ajută să şi slăbeşti.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus