Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Nutritie > Totul despre carnea de porc

Totul despre carnea de porc

 

Craciun fara carne de porc nu se poate asa ca este necesar sa-ti spunem ceea ce nu stiai despre carnea de porc. Afla ca nu este deloc rau sa mananci carne de porc, ceea ce conteaza cu adevarat este ce fel de carne de porc alegi si cata consumi. In plus carnea de porc este o sursa importanta de elemente, indispensabile functionarii organismului uman.

Ce contine carnea de porc?

Fosfor: carnea de porc reprezinta o sursa excelenta de fosfor, al doilea mineral, dupa calciu, ca importanta in organism. In afara de interventia sa in cadrul proceselor chimice la nivel celular, fosforul este indispensabil pentru sanatatea oaselor.

Zinc: este un element implicat cu prioritate in imunitatea organismului, in vindecarea ranilor, in dezvoltarea fatului. Este foarte indicat persoanelor cu diabet zaharat.

Fier: un alt element indispensabil organismului, care previne aparitia anemiei.

Vitamine: carnea de porc este bogata in vitamine din grupul B, implicate in functionarea normala a celulelor nervoase si a creierului.

Proteine, indispensabile pentru sustinerea masei musculare. Carnea de porc este o sursa foarte buna de proteine de calitate, dar si o foarte buna sursa de grasimi. Carnea de porc contine 40% grasimi saturate, 45% nesaturate si 5% grasimi polinesaturate.

In 100 de grame de carne de porc slaba, fiarta sunt intre 200 de calorii si 300 de calorii. In medie se considera ca o bucata de carne de porc fara grasime vizibila are 240 de calorii. Acestea reprezinta 14 grame de grasime, 27 de grame de proteine, 57 de grame de apa.

In 100 de grame de carne de porc se gaseste intre 20 si 36% din necesarul de vitamine din grupul B, 9% din doza zilnica de vitamina D, 35% din cantitatea de fosfor si 25% din cantitatea de zinc necesara unui adult zilnic.

Carnea de porc poate fi consumata in cantitati rezonabile. In zilele de Craciun circa 150-200 de grame de carne de porc preparata este limita de sus a unui aport sanatos.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns