Esti aici
Femeia.ro > Sănătate > Totul despre semintele de dovleac

Totul despre semintele de dovleac

 

Semintele de dovleac sunt o foarte buna srsa de grasimi sanatoase, minerale si vitamine din glupul celor liposolubile. Ieftine, gustoase, usor de procurat iata care sunt motivele pentru care merita sa profiti de semintele de dovleac.

Semintele de dovleac sunt adevarate pilule cu minerale esentiale. Un sfert de ceasca de seminte contine 1,04 miligrame de magneziu, ceea ce inseamna peste 50% din cantitatea zilnica recomandata. Magneziul este esential pentru oase sanatoase, pentru un nivel normal al zaharului din sange si pentru reglarea colesterolului. In plus, semintele de dovleac sunt bogate in fosfor, fier, cupru, proteine, zinc si vitamina K. Semintele de dovleac contin si un numar mare de antioxidanti, iar uleiul rezultat din presarea la rece a semintelor este extrem de bun la gust, dar are si capacitatea de a reduce inflamatiile si de a ameliora bolile reumatismale.

Efectele uleiului din seminte de dovleac este identic indometacinei, un medicament adesea folosit pentru a ameliora inflamatiile si durerile asociate acestora, mai ales in cazul afectiunilor articulare, dar fara nici unul din efectele secundare ale acesteia.

Studiile au dovedit ca uleiul de seminte de dovleac determina o scadere a nivelului de colesterol si a trigliceridelor. In plus consumul de seminte de dovleac si de ulei din seminte de dovleac determina scaderea tensiunii arteriale.

Semintele de dovleac ajuta la intarirea sistemului imunitar, iar continutul de fitosteroli actioneaza ca o bariera impotriva dezvoltarii celulelor de tip canceros.

Semintele de dovleac sunt ideale consumate crude sau coapte, dar niciodata prajite, pentru ca pierd beneficiile, iar unii compusi devin toxici. Le poti adauga in salate in combinatiile de cereale, in prajituri si tarte sau le poti consuma ca atare crude sau coapte presarate cu putina sare, zahar sau mirodenii.

Coace semintel de dovleac in cuptorul bine incins, la foc moale, pentru 10 minute. Inainte de a le pune la copt trecele printr-o baie de apa cu sare. O lingurita de sare in jumatate de litru de apa. In saramura poti pune condimente. In loc de sare poti sa folosesti zahar. O lingura de zahar si arome (scortisoara sau nucsoara), in jumatate de litru de apa.

Vei manca cu placere semintele de dovleac pentru ca vor avea un gust si o aroma speciala.

 

Comments

comments

2 thoughts on “Totul despre semintele de dovleac

Lasă un răspuns