Esti aici
Femeia.ro > Sanatate > Medical > Uleiul de peşte face rau?

Uleiul de peşte face rau?

Considerat, un panaceu, uleiul de peste nu tratează chiar toate bolile, ba chiar poate favoriza apariţia unora, precum cancerul de prostată. Bogat în acizi omega 3, uleiul de peste nu este atât de eficient pe cât se credea, iar ultimele studii îl asociază cu probleme grave de sănătate ale bărbaţilor.

Fiind suspectat că determina apariţia cancerului de prostată, bărbaţilor li se recomanda să-şi modereze consumul de acizi graşi din peşte şi suplimentele din ulei de peşte.

Oamenii de ştiinţă de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au definitivat un studiu care releva o legătură între cancerul de prostată şi consumul exagerat de acizi graşi omega 3, care se găsesc în peşti precum somon, rechin, păstrăv şi ton, cât şi în capsulele de peşte, precum cele din ficat de rechin, foarte populare pe piaţă. Cercetătorii susţin că în doze mari, acizii omega 3 produc stres oxidativ, care determină vătămarea ADN-ului, crescând riscul diverselor tipuri de cancer.

Cercetările efectuate pe un eşantion de peste 2.000 de bărbaţi au concluzionat că bărbaţii care consumau cantităţi mari de peşte şi suplimente alimentare cu ulei de peste prezentau un risc cu 43% mai mare de a dezvolta cancer de prostată, faţă de bărbaţii care consumau cantităţi mici de peşte gras. Riscul de a dezvolta forma agresivă a cancerului de prostată era cu 71% mai mare, iar cel de a dezvolta forma non-agresivă a cancerului de prostată era cu 44% mai mare.

Astfel, s-a stabilit ca uleiul de peşte, pe lângă beneficiile incontenstabile pentru sănătate, ar avea o influenţă negativă în privinţa cancerului de prostată, bărbaţilor fiindu-le recomandat să nu exagereze în consumul de peşti marini şi capsule cu ulei de peste concentrat.

Citeste si adevarul despre omaga 3

 

Comments

comments