
Acestea sunt cele mai bune verdețuri pe care le poți folosi în curele de slăbire pentru că sunt cele care te ajută să arzi grăsimi. Lista este mult mai lungă și ne-am oprit doar la câteva, care sunt considerate cele mai bune.
Anghinare
Conține fibre care aduc sațietatea, are puține calorii și o substanță numită cinarina, care este un remediu natural împotriva indigestiei, capabil să reducă nivelul colesterolului. Consumă anghinarea fiartă în puțînă apă cu sare și eventual cu un sos din iaurt și multe condimente!
Mazăre
Conține carbohidrați care mențîn sățietatea mult timp, are fibre, vitamine și minerale, dar puține calorii. Comparativ cu alți carbohidrați, mazărea e bogată în antioxidanți. Previne constipația, bolile de inima și întărește oasele.
Castravete
Este o altă legumă bogată în apă, săracă în calorii și cu un pH alcalin. Castravetele taie poftă de mâncare, iar datorită conținutului sau important de apă, ne hidratează și ne răcorește în același timp. Studiile au arătat că această banală legume are proprietatea de a reduce stresul.
Wasabi
E aromat și iute, contribuind din plin la arderea grăsimilor și la stimularea digestiei. Studiile au arătat că are capacitatea de a inhibă dezvoltarea celulelor canceroase de la nivelul colonului, intestinului subțire și stomacului în proporție de peste 40%. Când cumperi acest hrean, asigura-te că nu este făcut din prafuri, ci este proaspăt!
Capere
Adăugate în preparatele din carne, facilitează digestia acestora. Caperele conțin fibre, zaharuri, carbohidrați și minerale. Au efect diuretic și previn sau atenuează gripă și răceală, afecțiunile reumatice și pe cele digestive.
Fasolea verde
Conține multe fibre care rețîn apă și aduc sațietate, intervenind în scăderea nivelului grăsimilor, dar și al zahărului din sânge, iar mineralele îmbunătățesc activitatea ficatului și rinichilor.
Spanac
Deși mulți cred încă în bogăția lui de fier, spanacul conține, de fapt, o cantitate mare de fibre, vitamine și antioxidanți valoroși, care contribuie la sănătatea oaselor (este ideal pentru femeile aflate la menopauza). Datorită vitaminei A, asigura și o vedere bună. Fibrele aduc sățietate, iar mineralele au efect diuretic, ajutându-te astfel să scapi mai ușor de kilogramele în plus.
Spanacul, broccoli, varză și alte verdețuri nu sunt cele mai gustoase și apetisante alimente, însă, introduse în cantități considerabile în dietă zilnică, ele ne asigura sănătatea și ne mențîn silueta. Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, legumele verzi ne furnizează nutrienți valoroși.
Varză-de-Bruxelles
Ca și varză albă, cea de Bruxelles este valoroasă datorită bogăției de fibre ce stimulează digestia și aduc rapid sățietatea. La fel că în dietă cu supă de varză, consumând această legumă pe post de garnitură sau în salate, mănânci pe săturate, pentru că varză-de-Bruxelles îți aduce puține calorii și multe beneficii. De asemenea, ea conține o importantă cantitate de vitamina C, care te ajută să slăbești prin facilitarea absorbției calciului, mineral ce contribuie la arderea grăsimilor. De curând, s-a descoperit că varză-de-Bruxelles conține un puternic ingredient anticancerigen, fiind considerată unul dintre cele mai importante alimente care previn și lupta împotriva cancerului.
Țelină apio
Este una dintre legumele care lupta împotriva obezității datorită conținutului caloric scăzut, are efect diuretic și stimulează arderea grăsimilor. Este eficient să consumi zilnic un pahar cu suc de țelină (poate fi și rădăcina) sau o salată pentru a observă efectele. Contribuie, de asemenea, la scăderea tensiunii și previne bolile sistemului nervos, precum maladia Alzheimer sau demență, și îmbunătățește memoria.
Coriandru
Folosit de 300 de ani că medicament, acest condiment este un ingredient care, adăugat în mâncare, ne ajută în lupta cu kilogramele în plus. Conform unor studii, coriandrul stimulează metabolismul, astfel încât putem consumă preparate un pic mai grase fără ne îngrășam, ba chiar să pierdem câteva kilograme într-un an doar prin simplul gest de a-l adaugă în mâncare. Beneficiile semințelor de coriandru nu se opresc aici: ele joacă un rol important în reglarea tensiunii și reducerea colesterolului.
Sparanghel
Este o legumă regală, plină de apă, vitamine și antioxidanți, dar săracă în calorii. Câteva fire pregătite la aburi stimulează metabolismul, contribuind astfel la arderea mai eficientă a grăsimilor. Datorită potasiului, stimulează scăderea tensiunii, are un rol important în prevenirea osteoporozei, facilitează detoxificarea organismului și îi menține tinerețea.
Avocado
Este un fruct cu multe grăsimi, dar bune! Prin conținutul de fibre și grăsimi, avocado taie poftă de mâncare. Antioxidanții din acest fruct protejează organismul de apariția cancerului. Îl poți consumă pe post de garnitură, tăiat în felii și stropit cu zeamă de lămâie sau sub formă de salată (guacamole).
Citeste si:
- Grasimile, un subiect gras
- 3 metode banale pentru a elimina grăsimile din alimentație
- Grasimi care ajuta dieta
sursa foto: http://www.pixabay.com