Esti aici
Femeia.ro > Featured Homepage > Recomandări de lectură pentru octombrie 2020

Recomandări de lectură pentru octombrie 2020

recomandari carti

Există două tipuri de persoane: cele pe care toamna le deprimă și cele pe care acest anotimp le relaxează. Dacă faci parte din a doua categorie, probabil și ție îți plac serile în care îți pregătești o cană de ceai aromat sau un pahar de vin, te așezi confortabil pe canapea, cu o pătură (sau o pisică) pe picioare, apoi citești o carte bună în timp ce asculți picăturile de ploaie care se lovesc de geam.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu cele mai interesante apariții editoriale recente. Iată 5 recomandări de cărți pe care nu vei putea să le lași din mână.

Lisa Strømme, Doamna Nobel (editura Humanitas)

recomandari carti

Romanul este inspirat de fapte reale, mai exact de povestea de dragoste dintre Alfred Nobel și Sofie Ress. Autoarea s-a documentat din corespondența secretă a celor doi și ne arată cum puterea dragostei poate duce la acte de o imensă generozitate.

Citește și: Cum să-ți faci casa să miroasă a toamnă

Paul Kalanithi, Cu ultima suflare (editura Nemira)

recomandari carti

Povestea transformării unui student la medicina într-un neurochirurg de succes, apoi într-un pacient bolnav de cancer și totodată tată, care trebuie să își înfrunte propria moarte. O luptă pentru viață, o cronică de familie, o poveste de neuitat.

Toni Morrison, Preaiubita (editura Art)

Romanul prezintă povestea unei sclave fugare, care încearcă să înceapă o viață nouă împreună cu cei patru copii ai săi. O carte emoționantă și dură, care îți poate schimba percepția despre lume.

Citește și: 5 recomandări de cărți pentru dezvoltare personală

Dă-ți voie să simți!, Marc Brackett (editura Trei)

Cartea este bazată pe metoda RULER, care promite să ajute cititorii în atingerea obiectivelor personale prin cinci abilități afective. Învață cum să îți vindeci rănile și cum să îți gestionezi emoțiile pentru a trăi cu adevărat o viață sănătoasă, plină de satisfacție.

Pentru cel mic: 500 de adevăruri incredibile și trăsnite (editura Paralela 45)

Un volum destinat celor mici, dar care va fi apreciat și de către părinți și bunici! O mulțime de curiozitați despre corpul uman, animale, plante, istorie și sport, adunate într-o carte numai bună de citit într-o seară de toamnă.

 

 

Sursă foto: iStock, edituriile menționate

Comments

comments

Lasă un răspuns