Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > 10 trucuri sa te racoresti in zilele fierbinti de vara

10 trucuri sa te racoresti in zilele fierbinti de vara

 

Nu-i aşa că vara ar fi perfectă dacă nu ne-ar provoca transpiraţii intense, ameţeli din cauza soarelui puternic şi senzaţia că ar trebui să ne mutăm sub duş? Uneori te întrebi ce ai putea sa mai faci ca să nu devii atât de moleşită din cauza temperaturilor ridicate. Avem noi 10 soluţii pentru a mai diminua din căldura zilelor toride de vară.

Îngheţata

Îţi recomandăm să consumi îngheţata pe bază de apă deoarece nu doar că te răcoreşte dar potoleşte şi setea.

Bea multă apă

Pe timpul vei transpiri mult mai mult şi ai nevoie de mai multă apă în organism. Un pahar de apă (nu trebuie neapărat să fie de la frigider – nu am vrea să te trezeşti cu „roşu în gât”) sau o sticlă cu apă purtată în geantă în permanenţă te va scăpa de deshidratare.

Punga de gheaţă

Dacă pui o pungă cu gheaţă pe încheieturi, te vei răcori instant şi vei scădea temperatura sângelui din corp. Nu trebuie să o ţii acolo decât câteva secunde – mai mult timp poate duce la o senzaţie neplăcută pe piele. Alternativ, ţine încheieturile sub un jet de apă rece timp de un minut şi spală-te pe faţă cât de des poţi.

Somnul

Chiar dacă dormi cu aerul condiţionat, ventilatorul sau geamul deschis, dormi cu un cearceaf pe tine. Poţi înmuia un prosop în apă şi poţi sta cu el pe frunte seara când te bagi în pat. Până se usucă, îţi va oferi o senzaţie răcoritoare.

Opreşte sursele de căldură

Pe cât posibil, ţine lumina stinsă. Opreşte televizorul dacă nu urmăreşti nimic. Stinge calculatorul sau laptopul. Scoate încărcătoarele din priză. Opreşte orice sursă de căldură de care nu ai nevoie momentan.

Nu face duşuri reci

Deşi tentaţia este să arunci toate hainele de pe tine cum intri în casă şi să te bagi sub jetul rece de apă, află că duşul cald îţi oferă senzaţia de prospeţime şi răcoare mai mult timp. După apa rece, organismul tău produce mai multă căldură pentru a readuce temperatura optimă în corpul tău.

Poartă culori deschise

Hainele strâmte şi închise la culoare blochează căldura primită de la soare şi îţi încălzesc corpul. Hainele largi, în culori vii, reflectă căldura şi pielea ta nu se va încinge.  De asemenea, trebuie să ştii că bumbacul este textila cea mai recomandată pe timp de vară. Vei transpira foarte mult în materialele sintetice.

Cumpără un evantai

Deşi poate părea demodat, un evantai frumos nu te face decât elegantă şi te ajută să te mai răcoreşti. Dimensiunile sale îţi permit să îl porţi mereu cu tine, oricât de mică ar fi geanta ta.

Ai grijă la dietă

Alcoolul şi cafeaua sunt surse importante de deshidratare. În locul preparatelor fierbinţi, poţi opta pentru ceva mai răcoritor, cum ar fi o salată. Nu consuma lactate foarte grase şi mănâncă fructe în mod constant. În plus, gătitul te va ţine mai aproape de un aragaz pornit şi nu e ceea ce îţi doreşti în vreme de caniculă.

Afla trucurile de rezistenta pentru zilele caniculare

 

Comments

comments

Lasă un răspuns