Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > 19 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alcool la 19 ani

19 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alcool la 19 ani

Vine o vârstă când începi să ai voie să consumi alcool fără să ai derogare de la părinţi. Se cheamă că ai intrat în rândul adulţilor, yay! 🙂 

Bineînţeles, ce modalitate mai bună de a sărbători ai, decât aceea de a merge la o petrecere sau a organiza chiar tu una – motivul fiind proaspăt obţinuta maturitate. Şi tot bineînţeles, ar fi ideal dacă ai ştii că a da pe gât 10 shoturi la ora 12:00 nu are alt efect decât să te dezactiveze pentru următoarele 12-18 ore 😀 

Ţine cont de următoarele sfaturi ca să nu ai surprize neplăcute la prima ta petrecere la care ai voie să consumi alcool. 

1. Zece shoturi în zece minute nu te vor îmbăta. Te vor trimite direct la nani. 

2. Există un moment când nu mai contează dacă bei berea înainte de tărie sau tăria înainte de bere, oricum ţi se va face rău după. Învaţă care este acest moment în cazul tău. 

3. Ar trebui ori să ai încredere ÎNTOTDEAUNA în ce-ţi spune instinctul după câteva pahare ori să nu ai NICIODATĂ încredere în ce-ţi spune instinctul după câteva pahare. Da-ţi seama rapid care dintre ele este pentru ţine. 🙂 

4. Bei bere neagră DOAR dacă nu mai este NIMIC ALTCEVA de băut. 

5. Ştii momentul ăla când te gândeşti (câteodată chiar cu voce tare): "Am băut aşa de mult şi nici nu m-am îmbătat încă!" ? Greşeşti teribil. 

6. Dacă vrei să te convingi dacă te-ai îmbătat du-te la baie şi aşează-te pe toaletă. Vei află imediat. 

7. Cosmopolitan-ul nu mai este un cocktail la modă. Aşa că dacă intenţionezi să bei unul ca să pari cool poţi să o faci, dar efectul va fi exact invers. 

8. Este o diferenţa de 100 de calorii între vodca tonic şi vodca simplă. Aşa că dacă ţii dietă, bea-o simplă. Dacă nu ţii dietă relaxează-te şi bucură-te de viaţă 🙂 

9. N-ai voie să bei Long Island după 22 de ani decât dacă vrei să faci o ironie la adresa cuiva. 

10. Înainte de 27 de ani vinul roşu te face foarte, foarte sexy. După 27 de ani, vinul roşu te face foarte, foarte somnoroasă. 

11. Ai grijă să nu cazi victima iluziei de open bar. Faptul că băuturile sunt gratis acum nu înseamnă că trebuie să bei şi în contul unor petreceri viitoare. 

12. Un shot de tequila nu este egal cu un cocktail. Cocktailul are şi ingrediente non-alcoolice de obicei şi te îmbată mai lent. Tequila nu are decât lămâia – care nu ajută cu nimic la neutralizarea alcoolului. 

13. Când te presează colegele de distracţie să mai bei încă un shot de Jager este super ok dacă îl arunci peste umăr şi te prefaci că l-ai băut. Doar uită-te în spate înainte să faci asta… 

14. "Pierderea cunoştinţei este modul în care corpul meu are grijă de tot alcoolul pe care l-am băut" nu este o afirmaţie ok. Bei mult prea mult. Controlează-te. 

15. Un bun remediu pentru mahmureală este să bei minim 500ml de apă şi să iei 1-2 aspirine înainte să te culci. Sigur, nu există niciun remediu pentru mai mult de 4-5 pahare de vodcă / whisky / etc. 

16. Cea mai bună cale să rezişti până dimineaţă la o petrecere este sfatul bătrânesc: un pahar de alcool, după care unul de apă şi tot aşa. Dar nu încerca asta dacă e aglomeraţie mare la baie sau dacă porţi rochie de mireasă

17. Nu ştii cine bântuie prin baruri, aşa că ia-ţi băutura cu tine la baie sau dă-o pe gât înainte de asta. 

18. "Săniuţa" este pentru puştani şi pentru alcoolici. 

19. Şi, înainte de toate, adu-ţi aminte că nimeni nu s-a trezit a doua zi după o noapte de petrecere şi şi-a zis: "fir-ar, trebuia să mai beau încă un pahar aseară!".

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus