Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > 25 trupe la cel mai important eveniment de jazz din Romania EUROPAfest – 100% jazz and more

25 trupe la cel mai important eveniment de jazz din Romania EUROPAfest – 100% jazz and more


Intre 12 si 18 mai 2012, la Teatrul Odeon, EUROPAfest-100% jazz
and more transforma Bucurestiul in Capitala jazz-ului mondial, prezentand in cadrul celei de-a sasea editii Bucharest International Jazz Competition, concerte de exceptie cu trupe din SUA, Slovenia, Ungaria, Polonia, Japonia, Norvegia, Suedia, Columbia, Australia, Italia, Israel, Polonia, Spania, Ecuador, Elvetia si Romania.

Noile tendinte mondiale, proiecte indraznete, “crème de la crème” ale marilor centre de jazz din intreaga lume, concepte bine definite si evolutii inedite, toate vor putea fi urmarite la EUROPAfest – 100% jazz and more. Muzicienii – instrumentisti si vocalisti, isi vor disputa premiile de 7.000 Euro – Marele Premiu, precum si distinctiile de „cea mai buna trupa” si “cel mai bun vocalist”.

Evenimentul organizat de jmEvents imbina concertele cu jam sessions. Daca jazz-ul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, evenimentul EUROPAfest – 100% jazz este o adevarata explozie de culoare si energie.

„De-a lungul celor 5 editii de Bucharest International Jazz Competition, serile de concerte s-au dovedit de fiecare data o adevarata experienta, atat pentru cei de pe scena, cat si pentru public. Proiectele de jazz prezentate au tinut salile pline de fiecare data.” spune Luigi Gageos, directorul evenimentului.

Pe fondul jazzului, muzicienii experimenteaza, indraznesc, se provoaca dar, cel mai mult, se bucura impreuna – pentru deliciul publicului – de fado, blues, ritmuri balcanice, afro-americane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fara repetitii, bazandu-se doar pe inspiratie, talent si pe improvizatia de moment.

Bucharest International Jazz Competition a capatat reputatia de cel mai puternic concurs international de jazz din Europa de Sud-Est si si-a castigat dreptul de a fi cotat de catre BBC drept unul dintre primele 3 concursuri de jazz din Europa.

  • Biletele se gasesc la Teatrul Odeon. Pret bilet: 26,50 lei/zi, Studenti: 15,90 lei/zi.
     

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus