Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Călătorii > 3 variante de odihna activa

3 variante de odihna activa

Este esential dar nu suficient sa dormi 8 ore pe noapte sau sa-ti faci siesta zilnic, ca sa te simti odihnita. Organismul are nevoie si de odihna activa.

Cu siguranta ai experimentat situatii cand, dupa ce-ai depasit norma de somn profund, te-ai simtit mai obosita decat atunci cand te-ai culcat. Organismul tau iti da astfel semnalul ca are nevoie de echilibru. Activitatile recreative au si ele o contributie importanta la mentinerea unui tonus optim, fizic si psihic. Iata 3 posibilitati de odihna activa.

In pauza la serviciu

Da, se poate sa te odihnesti la serviciu, dar activ! Adica, ia-ti cateva minute la interval de o ora ochii din monitor si muta-i pe altceva, dar nu spre activitati similare, adica citit dintr-o carte dupa ce ai citit pe internet ori scris in agenda dupa ce ai scris la tastatura. Clateste-ti ochii pe terasa privind trecatorii si mergi apoi la o plimbare. Miscarea e cea mai buna odihna activa, chiar daca este vorba de doar cateva minute pe zi!

In vacanta, la soare

Concediul de odihna… il astepti de atata timp si cand vine, cele doua saptamani trec imediat. Cand sa te mai si mobilizezi pentru excursii, cand tu nu vrei decat sa stai la plaja, sa te odihnesti. Doar e concediu de odihna si e sinonim cu relaxarea. Dar activitati deconectante poti avea si in concediu si plimbandu-te, nu doar lancezind la plaja. Inotul ori joggingul pe malul marii sunt activitati reconfortante care se incadreaza perfect in categoria odihna activa.

La aer curat de munte

Tu intri cu succes in categoria lenesilor care merg la munte doar sa atarne la o terasa cu o friptura buna in fata si cu o licoare si mai buna. Nu e rau, dar si mai bine ar fi sa arzi mesele copioase si sa profiti de aerul ozonat, care iti aduce numai beneficii starii de bine, daca, desigur, il asezonezi cu o scurta drumetie ori mers la pas cu gasca vesela. La intoarcere nu te vei simti deloc obosita, ci dornica sa mergi din nou sa te odihnesti…activ! Indiferent de locul unde iti petreci vacanta tine mine si respecta cele mai importante reguli de igiena in vacanta.

 

Comments

comments

Leave a Reply