Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > 4 sfaturi pentru un an fara stres

4 sfaturi pentru un an fara stres

Chiar daca o viata fara stres pare o situatie utopica, cateva sfaturi simple te pot ajuta sa preintampini momentele dificile.

Fii mai organizata

Incearca sa iti planifici timpul, activitatile si sa fii mai ordonata. Pentru rutina zilnica, poate ca ar trebui sa iti iei o agenda in care sa iti notezi toate intalnirile si lucrurile pe care le ai de facut in fiecare zi. Astfel, nu te vei trezi in ultimul moment ca trebuie sa faci treaba pe fuga. Organizarea se refera si la ordinea lucrurilor din jurul tau. Cu cat mediul in care iti desfasori activitatea este mai bine intretinut, cu atat starea ta de spirit va fi mai buna.

Fii mai diplomata

Oricat de mult ti-ai dori sa iti impui parerile, incearca sa o faci intotdeauna cu gratie. Cu cat esti mai diplomata, cu atat vei evita situatiile tensionate si disputele cu cei din jur, sursa permanenta de stres. Chiar daca ai o zi mai proasta, evita pe cat posibil sa faci acuzatii directe, remarci deranjante sau agresive, chiar daca stii ca ai dreptate. Adevarul spus mai “indulcit” atrage reactii pozitive.

Planifica-ti finantele

Una dintre cele mai mari surse de creare a ridurilor sunt banii. Ai grija cat de repede si pe ce ii cheltuiesti, astfel incat sa nu ramai cu datorii in perioade vitale. Cel mai bine este sa iti planifici venitul pe care esti sigura, iar ceea ce apare in plus iti poate servi drept buget pentru rasfat.

Ia vitamine

Oricat ai incerca sa eviti situatiile stresante, este imposibil ca totul sa iti mearga perfect. Trebuie sa ai grija de sanatatea ta si sa iti antrenezi corpul in permanenta. Poti incerca vitamine antistres care sa te ajute sa rezisti mai bine situatiilor tensionate.

 

Comments

comments

Leave a Reply