Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > 5 argumente care te vor convinge că femeile moderne nu trebuie să mai stea la cratiță

5 argumente care te vor convinge că femeile moderne nu trebuie să mai stea la cratiță

Este deja limpede că femeile au calități cel puțin la fel de valoroase ca ale bărbaților, însă noi ne-am gândit să trecem în revistă alte cinci argumente care te vor convinge că o femeie modernă nu are niciun motiv să-și petreacă tot timpul printre oale.

Nu este mereu mai economic să mănânci acasă decât la restaurant

Cele mai multe dintre noi gătim acasă din rațiuni economice. În realitate, însă, ai la dispoziție o mulțime de restaurante pentru orice buzunar, care vor face ieșirile în oraș o adevărată plăcere fără ca asta să se traducă prin cheltuieli mari.

Mai mult decât atât, cu un astfel de card de reduceri poți să mănânci pe săturate la un preț cu 40% mai mic decât cel din meniu. Ieși cu prietenele sau cu toată familia la restaurant, pentru că discountul aplicat este direct proporțional cu nota ta de plată. Cu alte cuvinte, cu cât mănânci mai mult, cu atât mai mare este reducerea.

Pentru oamenii dragi ție contează mai mult starea ta de spirit decât o cină copioasă

O seară perfectă este alcătuită din oameni dragi, conversații spumoase și delicatese pe masă, nu-i așa? Cel mai important ingredient însă este buna-dispoziție, iar ea dispare cu totul atunci când ești obosită după o zi întreagă de stat în picioare în bucătărie.

Familia și prietenii tăi vor să te vadă zâmbind și plină de viață, nu obosită, așa că nu are niciun rost să petreci timp într-un mod obositor și neplăcut pentru tine. Bineînțeles, dacă gătitul este o pasiune pentru tine, este mai mult decât benefic să te destinzi mixând arome în farfurii, însă dacă nu-ți face plăcere, nu are rost să-ți pierzi timpul cu asta.

Când ești stresată și ai multe lucruri de făcut, nici rezultatele culinare nu vor fi foarte gustoase

O mâncare gătită cu dragoste are cu totul alt gust. Este vorba în primul rând de energia pe care o imprimi bucatelor tale, iar dacă ești stresată, iritată și grăbită, nici mâncarea nu va avea un gust bun.

Dacă vrei cu adevărat să mănânci bine și sănătos, secretul nu stă sub nicio formă în a încropi repede ceva în timp ce te gândești la termene limită de la birou. De ce să nu îți oferi ție și oamenilor dragi ție o masă așa cum merită, fără grabă, gătită de profesioniști și cu un gust deosebit?

Pentru că după o zi stresantă la birou ai nevoie de destindere totală

Statisticile arată că tot mai multe femei au început să dețină funcții de conducere în corporații și instituții guvernamentale. Femeile au început să aibă joburi mai solicitante, cu mai multă responsabilitate, iar după o zi stresantă îndatoririle casnice nu fac decât să se adauge la zecile de solicitări pe care le-ai avut la birou.

Bucură-te așa cum meriți după sfârșitul programului și dedică-te unei pasiuni sau unei activități care să te relaxeze. Oprește-te la un restaurant după ce pleci de la birou, apoi, când ajungi acasă nu îți mai rămâne decât să citești un roman captivant, că vezi un film sau un serial sau pur și simplu să te relaxezi cu baie cu multă spumă.

Timpul este limitat, de ce să nu-l petreci într-un mod cât mai plăcut pentru tine?

Femeile moderne au din ce în ce mai puțin timp pentru ele. Cele opt-nouă ore petrecute zilnic la birou, la care se adaugă orele de pe drum și diversele alte lucruri de rezolvat ne acaparează aproape întreaga zi. Nu mai rămân decât câteva ore pentru a ți le dedica oamenilor dragi sau ție însăți, așa că ar trebui folosite într-un mod cât mai plăcut și nu făcând ceva ce nu-ți place.

Este știut deja faptul că multe femei își dedică viața celorlalți – soților, copiilor, părinților. La aceștia se adaugă și îndatoririle de la serviciu, așa că în final ajungi să te răsplătești tot mai rar pe tine însăți. Nu ar trebui niciodată să uiți că meriți un tratament ca în vacanță tot timpul anului. Găsești în acest articol o mulțime de idei și trucuri prin care poți să-ți prelungești starea de concediu așa cum meriți!

Tu obișnuiești să gătești? Te pasionează arta culinară sau este doar o altă îndatorire a ta?

Sursa foto: Shutterstock  

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus