Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > 5 beneficii ale trezitului devreme

5 beneficii ale trezitului devreme

5 beneficii ale trezitului devreme – „Cine se scoala de dimineata departe ajunge” nu-i un proverb fara substanta, au dovedit-o studii recente. Se pare ca nu numai sanatatea si vitalitatea, dar si viata noastra sociala si profesionala au de castigat daca nu facem nopti albe si ne sculam imediat dupa rasarit. Iata cinci beneficii certe ale „cazutului din pat” la primele ore ale diminetii!

1.Ai mai mult succes la job
Un studiu din 2008 al Universitatii din Texas a demonstrat ca persoanele care se trezesc fara probleme la prima ora ajung sa castige mai bine si sa aiba functii mai importante la locul de munca decat cei care-si pun mereu alarma pe “repeat”.
2.Te simti mai fericita
Tot studii facute pe grupuri de tineri gen “pasari de noapte” si pe varstinci, recunoscuti pentru obiceiul lor de a se trezi devreme, au relevat faptul ca tinerii care aveau obiceiul sa doarma pana la pranz erau intr-o stare emotionala net inferioara varstnicilor vioi. Pentru o stare psihica buna, e indicat sa te bagi in pat pana la 12 noaptea, iar daca faci asta, te poti trezi deverme fara sa privezi organismul de somn.
3.Iti face bine la… silueta!
Motivul este simplu: cei care se trezesc foarte devreme nu sar peste inviorarea de dimineata sau peste jumatatea de ora de alergari. Metabolismul eset astfel accelerat, celulita topita si silueta definita.
4.Iti creste eficienta
Pentru a dovedi acest fapt, tot americanii au implicat intr-un studiu 367 studenti. Si ghici care aveau rezultate mai bune, mai mult spirit de initiativa si-si predau lucrarile la timp? Cei care nu pierdeau nici o dimineata!
5.Te face mai buna la suflet
Oamenii capriciosi, mofturosi, pusi mereu pe harta fac parte, in cele mai multe dintre cazuri, dintre cei care urasc sa se trezeasca devreme. Sa fii un om greu de suportat, deloc pozitiv, poate fi rezultatul instalarii oboselii cronice. Noi suntem facuti sa dormim noaptea si dimineata sa ne trezim – daca nu se intampla asa, ne dam peste cap viata, sanatatea si pacea sufleteasca.

 

Comments

comments

Leave a Reply