Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > 5 lucruri pe care să le faci chiar acum în bucătărie ca să economisești bani și spațiu

5 lucruri pe care să le faci chiar acum în bucătărie ca să economisești bani și spațiu

Pare greu de crezut, însă poți cheltui mai puțini bani zilnic dacă apelezi la câteva trucuri simple. Tot ce trebuie să faci este să așezi în bucătăria ta câteva obiecte care în scurt timp îți vor face viața mai ușoară și portofelul mai greu.

Deoarece știm că uneori obiceiurile se schimbă greu, îți oferim cinci soluții extrem de accesibile pentru a transforma fără efort bucătăria într-un spațiu mult mai practic.

1 Creează un mic spațiu sub fereastra bucătăriei

Ai în bucătărie un loc în care depozitezi zeci de plicuri, pliculețe sau sticluțe cu condimente? Ei bine, sfatul nostru este să renunți la el. Să crești singură condimentele este mult mai ușor decât crezi și poate fi chiar o sursă de relaxare dacă ești pasionată de grădinărit, însă nu locuiești într-o casă care să aibă și o curte, oricât de mică ar fi. Așadar, fă puțin loc sub fereastra din bucătărie pentru a pune o masă mică pe care să așezi ghivece cu plante-condiment crescute chiar de tine. Dacă renunți treptat la condimentele uscate cumpărate din supermarketuri și le înlocuiești cu cele plantate și crescute în casă, nu numai că vei aduce un beneficiu sănătății tale, însă, în timp, vei economisi și bani.

2 Renunță la fotografiile înrămate așezate peste tot prin casă

Pare greu de crezut, însă poți muta toate aceste amintiri frumoase în locul în care gătești și iei masa. Acest mobilier de bucătărie îți permite să imprimi direct pe el atât fotografii de-ale tale, cât și peisaje care să te relaxeze în timp ce mănânci alături de cei dragi. Asta fără să distrugă din aspectul clasic și elegant al bucătăriei tale. Te vei bucura de imagini de calitate și, cu siguranță, îți vei surprinde plăcut musafirii.

3 Folosește la maximum tot spațiul pe care-l ai la dispoziție

Să fim sincere; oricât de mare ar fi bucătăria, atunci când o amenajezi îți dai seama că ai nevoie de o mulțime de obiecte în ea și ai senzația că spațiul nu-ți ajunge. De multe ori, după ce ai așezat mobila și ai început deja s-o folosești, descoperi că, deși aveai impresia că ai gândit atent fiecare detaliu, tot ai uitat să creezi un loc în care să depozitezi, de exemplu, șervetele de bucătărie, fețele de masă, sau diverse decorațiuni pe care nu le folosești în fiecare zi. Unde mai pui că, dacă locuiești la bloc, sunt mari șanse ca bucătăria ta să nu fie una prea spațioasă.

Cu toate acestea, nici nu te gândi ca, după ce ai cumpărat deja mobila pe care ai visat-o, să te apuci să scoți din buzunar o mulțime de alți bani pentru a lua rafturi, polițe, etajere sau diverse alte corpuri suplimentare. În schimb, încearcă să compartimentezi din nou, mult mai eficient, dulapurile și sertarele pe care le ai, eventual folosind separatoare speciale pentru acestea. Dacă nu ai apucat să cumperi încă cele necesare pentru bucătărie, pentru a face economie asigură-te că alegi cu atenție un mobilier extrem de practic, cu dulapuri atent împărțite, care să folosească fiecare colț al încăperii și care să aibă, de asemenea, un design modern.

4 Renunță la aragazul clasic

Deși aragazul clasic poate părea mai ieftin, acesta cu siguranță nu te ajută în cazul în care bucătăria ta nu este foarte spațioasă. Mai mult decât atât, așezarea aragazului sau a chiuvetei separat printre piesele de mobilier ar putea crea impresia unui design învechit, încropit. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să cheltuiești o mulțime de bani pe cele mai inovatoare tehnologii în materie de electrocasnice, ci să optezi pentru unele încorporabile.

Poți economisi, deci, mult spațiu și poți transforma bucătăria într-una modernă și elegantă dacă utilizezi eficient mobila, alegând-o pe cea care permite încorporarea cuptorului, a aragazului, sau a chiuvetei. Folosește suprafața astfel rămasă ca să depozitezi toate obiectele de care ai nevoie pentru a găti sau ca să așezi o masă la care să aibă loc toată familia.

5 Alege cu atenție blatul

Blatul de bucătărie este, poate, cea mai folosită piesă de mobilier, mai ales dacă ai aspirații înalte în ceea ce privește perfecționarea artei de-a găti. De fiecare dată când tai sau toci alimente, o parte dintre acestea ajung, inevitabil, pe blatul de bucătărie, oricât de pricepută ai fi. Dacă blatul nu este unul rezistent, vei observa că, în scurt timp, acesta începe să se fisureze sau să se păteze și aspectul său devine neplăcut, indiferent cât de des îl cureți.

Prin urmare, ca să nu fii nevoită să repari sau să înlocuiești foarte des mobila și ca să nu stai cu grija că fiecare picătură de lichid folosit la gătit se îmbibă în lemn sau lasă urme greu de spălat pe acesta, alege un mobilier cu blat rezistent, fabricat din materiale practice și, totodată, moderne.

(P) Articol realizat impreuna cu tandem.ro

Foto: Shutterstock, lenetstan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus