Esti aici

8 Mile

Oriunde am trai, indiferent cine suntem, toti suntem marginiti de granite … unele reale, altele imaginare. Multi accepta sa traiasca intre aceste granite. Altii sunt fortati sa o faca. Dar unii simt nevoia sa evadeze, chiar daca ceea ce se afla dincolo este si infricosator si necunoscut.8 Mile reda povestea acestor limite care ne definesc vietile.

Detroit, anul 1995. Orasul motoarelor. Marele D. Orasul crimei. Un imperiu decazut. Cartierele bogate de altadata au cunoscut declinul, iar oportunitatile si optimismul din trecutul acestui oras s-au evaporat. Promisiunile stralucitoare cu care venea industria s-au prabusit intr-un oras multirasial, in urma unei revolte fara precedent in istoria americana.

Strada „8 Mile” a devenit o linie de demarcatie intre urban si suburban, intre albi si negri. In dedesubturile acestui oras se gaseste o istorie indelungata a creatiilor „sub presiune”, materializate in principal in muzica.

DIN CULISE

  • Unul dintre actori, Ali Miyzaan, a fost impuscat in fata teatrului din Detroit, chiar in ziua in care filmul avea premiera.
  • „8 Mile” este primul film care are o melodie rap/hip-hop castigatoare a unui premiu Oscar
  • DVD-ul s-a vandut in 40 millioane de dolari in prima sa zi de lansare, fiind un record.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus