Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Abonatii Facebook au note mai mici la examene decat cei care nu intra pe site

Abonatii Facebook au note mai mici la examene decat cei care nu intra pe site

Potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk, elevii si studentii care in timp ce invata folosesc reteaua Facebook sau doar au site-ul deschis pe computer obtin rezultate la examene cu 20% mai mici decat cei care nu utilizeaza reteaua sociala. Cercetatorii considera ca rezultatele acestui studiu infirma teoria conform careia creierul tinerilor este mai bun pentru efectuarea unui numar mai mare de sarcini in acelasi timp.

„Problema este ca majoritatea oamenilor tin deschis Facebook sau alte retele de socializare, e-mail-urile sau programele de mesagerie instanta in timp ce fac alte lucruri”, a declarat profesorul Paul Kirschner. „Studiul nostru, precum si alte lucrari anterioare, sugereaza ca, desi oamenii cred ca efectuarea mai multor lucruri in acelasi timp ii ajuta sa faca mai mult intr-un timp mai scurt, adevarul e ca au nevoie de mai mult timp pentru a-si duce termina sarcinile si fac si mai multe greseli”.

Echipa profesorului Paul Kirschner a studiat comportamentul a 219 studenti cu varste cuprinse intre 19 si 54 de ani de la o universitate americana. Studentii care nu folosesc Facebook au declarat ca petrec mai mult timp invatand. Astfel, ei petrec cu pana la 88% mai mult timp studiind in afara clasei comparativ cu abonatii Facebook.

Pe de alta parte, trei sferturi dintre abonatii Facebook au declarat ca nu considera ca timpul pe care il petrec pe acest site le afecteaza performantele academice. Numai un sfert dintre abonatii care au participat la studiu au declarat ca site-ul are un efect negativ asupra lor si ii determina sa isi amane munca.

Profesorul Paul Kirschner a specificat ca scopul studiului nu este „demonizarea” Facebook, ci demonstrarea faptului ca toate retelele de socializare distrag atentia studentilor.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus