Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Alimente care te fac sa mirosi urat

Alimente care te fac sa mirosi urat

Exista alimente care te fac sa mirosi urat. Cu toate acestea le consumam pentru ca toate fac parte din categoria alimentelor foarte sanatoase. Ceea ce mananci poate afecta in mod direct felul in care mirosi. Aceste alimente care te fac sa mirosi urat schimba mirosul respiratiei si al pielii. Mirosi urat dispare in cel mult o zi dupa ce toti compusii din aceste alimente sunt metabolizati.

In categoria alimentelor care te fac sa mirosi urat se numara: ceapa, usturoiul, sparanghelul, varza si broccoli, dar si conopida si prazul precum si unele branzeturi. In general toate alimentele care te fac sa mirosi urat contin cantitati mari de sulf. Partea buna este ca dupa ce consumi aceste alimente scapt de orice teama ca vei putea fi ciupita de tanari sau alte insecte.

Beneficiul acestor alimente care te fac sa mirosi urat sta tocami in continutul mare de sulf. Acest mineral are un puternic efect antioxidant care are capacitatea recunoascuta de a combate si preveni aparitia cancerului si este un aliat in procesul de eliminare al toxinelor.

Ce poti face pentru a preintampina aceasta problema? Fierberea legumelor la aburi elimina de cele mai multe ori mirosul. Solutia este buna in cazul alimentelor care se pot fierbe.  

Pentru cele pe care nule poti feirbe sau pe care le consumi crude solutia sta in combinarea lor cu anumite condimente fac "aromele" neplacute sa dispara. Coriandrul, curcuma si chimenul lasa in urma un miros proaspat, chiar daca este vorba despre varza, usturori si sparanghel.

Afla cum scapi mirosul de
ceapa pe pagina urmatoare?

 

 

Exista alimente care te fac sa mirosi urat. Cu toate acestea le consumam pentru ca toate fac parte din categoria alimentelor foarte sanatoase.

Ceapa, usturoiul dar si prazul intra in categoria aliemntelor care miros urat, dar care sunt si foarte sanatoase.

Bogata in sulf este si ceapa, dar aceasta se remarca printr-o aroma foarte persistenta, care se tramsite respiratiei, dar si secretiilor biologice. Vina este a uleiul picant din ceapa, care trece in sange si este eliminat prin respiratie si transpiratie. Ceapa devine mai putin periculoasa din acest punct de vedere daca este folosita cruda in salata in care adauga ulei si otet. Aroma este mult atenuata. O alta solutie este sa freci ceapa tocata cu sare si apoi sa o storci pentru a indeparta sucul. Se pierd insa o mare parte din beneficiile acesteia.

In cazul usturoiului, problema este putin mai complicata. O solutie este sa-l coci si sa faci pasta din usturoi copt. O alta cale prin care poti exclude usturoiul din lista cu alimente care te fac sa mirosi urat este sa-l toci marunt sau sa-l pisezi si sa-l combini cu iaurt.  

O alta cauza pentru care unele alimente te fac sa mirosi urat este cantitatea mare de fibre pe care acestea le contin si procesele de fermetare care au loc in intestin.
Fibrele alimentare fac parte dintr-o dieta sanatoasa si trebuie incluse in alimentatie. Dar alimentele bogate in fibre determina acumularea de gaze intestinale, de la hidrogen, dioxid de carbon pana la metan, toate urat mirositoare.

Solutia este sa previi aceste acumulari consumand sufiecienta apa. Apa intra in fibre si nu mai lasa loc gazelor. Scapi si de mirosuri, scapi si de balonare.

Cafeaua este si ea uneul din alimentele care te fac sa mirosi urat, dand o aroma neplacuta respiratiei. Se intampla asta pentru ca este foarte acida, fapt care determina uscaciunea gurii. Lipsita de saliva, cavitatea bucala devine un mediu favorabil bacteriilor ceea ce duce la o respiratie urat mirositoare. Problema se rezolva simplu: bea intotdeauna apa dupa ce bei cafea.

 


Lasă un răspuns

Sus