Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Amy Winehouse – Back to black

Amy Winehouse – Back to black

Albumul “Back to black” a consacrat-o definitiv pe britanica Amy Winehouse in randul celor mai de succes artisti ai momentului.

Lansat la sfarsitul anului 2006, albumul i-a adus cantaretei in 2007 un premiu BRIT la categoria Cea mai buna cantareata britanica, iar in 2008, nu mai putin de cinci premii Grammy: Record of the Year pentru piesa “Rehab”, Song of the Year – “Rehab”, Best New Artist, Best Female Pop Vocal Performance si Best Pop Vocal Album – “Back to black”.

Site oficial: www.amywinehouse.co.uk

Amy Winehouse s-a nascut pe 14 septembrie 1983, la Londra, intr-o familie de evrei. Si-a inceput viata de muzician cantand intr-o formatie rap. La 12 ani, Amy a inceput sa frecventeze scoala de actorie “Sylvia Young”, dar a fost exmatriculata pentru indisciplina si din cauza unui piercing in nas.

La 13 ani, cantareata a primit cadou prima chitara, iar la 16 ani a inregistrat o caseta pe care iubitul ei de atunci, Tyler James, a trimis-o ca demo la o casa de discuri, care a ajutat-o pe Amy sa se lanseze in lumea showbiz-ului.

In 2003, Amy Winehouse a lansat albumul “Frank”, care i-a adus discul de platina si nominalizarea la Mercury Prize. In 2006, a lansat hitul “Rehab”, inclus pe cel de-al doilea album al ei, “Back to Black”.

  • Sursa: www.umusic.ro

Comments

comments

Leave a Reply