Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Carte > Andrei Calaras – Ziua a 7-a

Andrei Calaras – Ziua a 7-a

Debutul scriitoricesc al lui Andrei Calaras, romanul „Ziua a 7-a”, este poate surprinzator intr-o lume atat de agitata, in care cartile ar fi ultima preocupare a muritorilor.

Mergand pe idea ca singura ea, cultura, ne mai poate salva de la o scufundare absoluta, iata ca o noua carte este scoasa de sub tipar, gata sa lanseze ceea ce, poate, va insemna la un moment dat, un viitor nume in galeria scriitorilor romani. Medic de formatie, Andrei Calaras se aventureaza cu romanul „Ziua a 7-a” in lumea istoriei, dar si a religiei, combinand cu maiestrie suspansul si misterul, dragostea imposibila cu sentimentul datoriei.

Pe langa scriitura solida si sigura a paginilor, se simte spontaneitatea, imaginatia, toate impletite cu seriozitatea si precizia matematica a unui adevarat om de stiinta. Personajele care se deruleaza rand pe rand prin fata cititorului apartin, aproape in totalitate, lumii intelectuale, iubitoare de arta asociata, parca, prin definitie, unei atmosfere invaluite in aroma de tutun si „stropite” cu un coniac valoros.

Daca, la un moment dat, o sa te intrebi: „Oare chiar asa s-a intamplat?”, inseamna ca ai fost deja contaminata de boala care cuprinde toate personajele, „o boala speciala, cu un nume ciudat: Iacob”, iar autorul a reusit sa te covinga ca unul dintre cele mai importante lucruri in viata noastra este sa ne punem intrebari si, mai ales, sa nu acceptam un raspuns unic, fara argumente credibile”. [Odilia Rosianu]

„Ii simt la fiecare pas. Rasuflarea lor otravita imi arde ceafa. Mi-e teama sa si gandesc. Am permanent senzatia ca cineva sta cocotat deasupra gandurilor mele si scurma neincetat printre ele. O sa-mi pierd mintile! Grupul nostru se subtiaza. Boala a pus stapanire pe locul acesta. Dar e o boala speciala, cu un nume ciudat: Iacob.” [fragment din romanul „Ziua a 7-a”]

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus