Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Muzica > Angela Gheorghiu – artista anului la Classical Brit Awards 2010

Angela Gheorghiu – artista anului la Classical Brit Awards 2010

Este pentru a doua oara cand Angela Gheorghiu castiga acest premiu in ultimii zece ani, ea primind acelasi trofeu si in 2001. In 2010, soprana romana a concurat cu soprana rusa Anna Netrebko si cu violonista si dirijoarea americana Marin Alsop. Angela Gheorghiu, in varsta de 44 de ani, este deja un „superstar” al operei internationale. Lansarea sa in strainatate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu „Boema”, de Puccini. In acelasi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York si Staatsoper din Viena, cantand de atunci pe cele mai mari scene ale lumii.

La gala Classical Brits, care a avut loc in 13 mai 2010, soprana Kiri Te Kanawa a fost onorata cu premiul pentru intreaga cariera, corul Only Men Aloud a primit premiul pentru cel mai bun album al anului – „Band of Brothers” – la o categorie unde a concurat si papa Benedict al XVI-lea – iar muzica filmului „Revolutionary Road”, de Sam Mendes, cu Kate Winslet in rol principal, a primit premiul pentru coloana sonora a anului.

Rusul Vasili Petrenko, dirijorul Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, a primit titlul de artistul anului, violonistul Jack Liebeck a primit premiul pentru cel mai bun tanar artist britanic, Thomas Adès a primit trofeul pentru compozitorul anului, in timp ce premiul criticii a fost atribuit colectiv lui Antonio Pappano, Rolando Villazón, Anja Harteros, Sonia Ganassi, René Pape si Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, pentru „Verdi: Messa da Requiem”.

In timpul galei au cantat Kiri Te Kanawa, Angela Gheorghiu, Bryn Terfel, Rolando Villazón, The Band of the Coldstream Guards, André Rieu si Johann Strauss Orchestra, Only Men Aloud, Blake, Camilla Kerslake si Howard Goodall’s Enchanted Voices.

  • Gala Classical Brit Awards 2010, care a fost prezentata de Myleene Klaas, va fi difuzata de postul de televiziune ITV1 pe 18 mai 2010.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus