Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Angelina Jolie: cele mai bune 5 filme

Angelina Jolie: cele mai bune 5 filme

Atât pe marele ecran cât şi în afara lui, Angelina Jolie este una din celebrităţile demne de urmărit în ultimul deceniu. Fie că apare într-o peliculă de mare succes (Mr. & Mrs. Smith), o dramă tulburătoare (Changeling), o animaţie plăcută pentru întreaga familie (Kung-Fu Panda – vocea tigroiaicei) sau hipnotizează paparazzi, Angelina nu încetează să ne uimească. Recent, Angelina Jolie a devenit şi vedeta peliculei Disney Maleficent şi ca un omagiu pentru cariera ei absolut demnă de invidiat, ne vom aduce aminte  de cele mai bune 5 filme ale ei.

Girl, Interrupted (1999)

Cu greu ne aducem aminte acum,în zilele în care Angelina regizează filme despre război, scrie despre problemele femeilor şi adoptă copii din lumea a treia, că a existat o vreme în care era copila rebelă a Hollywood-ului. În anii ’90, Angelina nu era departe de acea imagine de rebelă fără cauză, când era la sfărşitul primei sale căsătorii, era internată ocazional şi autoproclamată bisexuală. Cariera ei de actriţă pe marile ecrane a început cu Girl, Interrupted, film în care joacă rolul unei sociopate manipulatoare care se împrieteneşte cu Susanna (Winona Ryder) urmând ca după un sărut, viaţa amândurora să se complice.

The Bone Collector (1999)

Dacă ni se cere să alegem un film care a transformat-o pe Angelina într-o actriţă apreciatăîn industrie, The Bone Collector este cu siguranţă acela. Angelina Jolie joacă rolul poliţistei amatoare Amelia Donaghy. Ea este trimisă să lucreze la un caz alături de cel mai inteligent poliţist din lume, Lincoln Rhyme (Denzel Washington), un geniu paralizat care va fi creierul din spatele operaţiunii. Angelina şi Denzel lucrează împreună pentru a rezolva misterul din spatele unor crime inexplicabile, rezultând un thriller plin de suspans şi de actori frumoşi.

Salt (2010)

Angelina Jolie joacă rolul lui Evelyn Salt, un agent CIA căruia i se înscenează o dublă identitate. În loc să urmărească băieţii răi, ea este cea urmărită, într-un film intrigant de acţiune.  Angelina dovedeşte încă odată că a fi mamă şi a avea un soţ cel puţin la fel de celebru nu te pot opri de la a realiza cascadorii periculoase şi a interpreta personaje complexe.

The Changeling (2008)

În acest film Angelina joacă rolul lui Christine Collins, mama unui băiat dispărut pe numele Walter. Acţiunea are loc în anul 1928 şi prezintă o poveste întâlnită frecvent în acea vreme, copii dispăruţi fără urmă. Filmul prezintă poliţia din Los Angeles care îi aduce Angelinei un alt copil decât băiatul ei, lucru care declanşează o serie de scandaluri cu privire la corupţie şi abuzul de putere din poliţie. Rolul a fost cel puţin definitoriu pentru Angelina, o femeie sexy şi puternică, ce interpretează cu talent o mamă umilă şi disperată să îşi găsească fiul.

Tomb Raider (2001)

Nimeni nu poate vorbi despre cariera Angelinei ca actriţă fără a face măcar o referire la Tomb Raider.Angelina joacă rolul Larei Croft, o femeie puternică, bogată şi frumoasă, care adoră să îşi petreacă timpul găsind obiecte de artă cu valoare istorică. Nu există artefacte îngropate prea adânc sau misiune care nu poate fi îndeplinită de Lara în cele mai provocatoare condiţii!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus