Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Anotimpul in care te-ai nascut iti dicteaza personalitatea

Anotimpul in care te-ai nascut iti dicteaza personalitatea

Personalitatea oamenilor este influenţată de anotimpul în care s-au născut, explicația fiind pur științifică, dar cu toate acestea unele din caracteristici se suprapun perfect cu detaliile de personalitate descrise de zodiacul european. Se poate trage concluzia că unele dintre particularitățile zodiilor au avut la bază analiza unor tipuri de comportament și legătura absolută, foarte reală și puternică dintre om și natura din jurul său.

Cercetătorii au studiat 400 de persoane, corelând anotimpul în care s-a născut fiecare participant cu personalitatea sa, şi au ajuns la concluzia că oamenii născuţi în anumite perioade ale anului au o serie de particularități și amanunte comune ale personalității lor.

Experţii spun că acest lucru este o consecinţă a faptului că anotimpurile influenţează anumite substanţe chimice din creier, cum sunt dopamina şi serotonina, hormoni care controlează starea de spirit iar acestea își pun amprenta pe personalitatea individului încă din timpul vieții intrauterine.

Potrivit studiului, copiii născuţi vara sunt mai predispuşi la a suferi de schimbări bruşte ale dispoziţiei la maturitate. Pe de altă parte, persoanele născute primăvara tind să fie pozitive în atitudine, pline de energie şi optimiste. De asemenea, studiul a descoperit că persoanele născute toamna suferă mai puţin de depresie, iar cele născute iarna se enervează mai greu.

Nu este exclus să existe chiar și markeri genetici legaţi de anotimpul naşterii care să aibă un efect puternic asupra starii de spirit și asupra personalității fiecărui individ în parte în funcție de anotimul în care acesta a avenit pe lume.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Leave a Reply