Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Apocalypto

Apocalypto

In vremurile indepartate ale civilizatiei maiase, existenta idilica a tanarului Jaguar Paw (Rudy Youngblood) este intrerupta brutal de catre o violenta forta invadatoare. Este inceputul unei calatorii periculoase intr-o lume condusa de frica si opresiune, un loc unde singura solutie este sfarsitul.

Printr-o turnura a destinului si imboldit de puterea iubirii pentru sotia si familia lui, Jaguar Paw se rupe cu disperare de aici pentru a se intoarce acasa si a-si salva modul de viata.

Despre productie

Prin viziunea creatoare a lui Mel Gibson, „Apocalypto” da viata unei lumi dintr-un trecut foarte indepartat. O lume care nu am mai vazut-o pe marele ecran, dar care vorbeste puternic lumii noastre actuale.

Filmat in localitatea Catemaco – intr-una dintre ultimele paduri tropicale ramase in Mexic – si in Veracruz, filmul are o distributie compusa in intregime din populatie indigena din cele doua Americi.

Spre deosebire de distributie – formata in majoritate din actori anonimi si chiar aflati la debut, echipa din spatele ecranului inlcude nume mari ale cinematografiei: regizorul de imagine Dean Semler („Dansand cu lupii”) – castigator al Premiului Oscar, designerul de productie Tom Sanders („Dracula”, „Braveheart”), de doua ori nominalizat la Premiul Oscar, editorul de film John Wright („Vanatoarea lui Octombrie Rosu”, „Patimile lui Hristos”), de doua ori nominalizat la Premiile Oscar, compozitorul James Horner („Titanic”, „O minte sclipitoare”, „The Good Shepherd”) – castigator al Premiului Oscar.

  • Filmul este vorbit in limba Maya din Peninsula Yucatan. Nativii de aici i-au pregatit pe actori timp de cinci saptamani, lucrand cu ei pronuntia si intonatia. Fiecare actor a primit un MP3 player, la care a ascultat replicile continuu pana cand s-a familiarizat cu limba. In timpul filmarilor, profesorii au fost pe platouri in fiecare zi pentru a verifica pronuntia si a face corecturile necesare.
  • Din cauza ploilor abundente din Mexic, data lansarii filmului a fost amanata din august pana in luna decembrie 2006.
  • Multe roluri importante sunt interpretate de actori aflati la debutul lor cinematografic: Rudy Youngblood, Dalia Hernandez, Carloe Emilio Baez, Izabel Contreras Vazquez etc.
  • Distributia teaser trailer-ului este aproape in intregime diferita de distributia finala, care apare pe afise.
  • Mel Gibson a regizat si produs controversatul „Patimile lui Hristos”, filmul independent cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei – peste 600 milioane de dolari. Actorul asutralian a fost de zece ori nominalizat la premiul Oscar si a obtinut de 5 ori ravnita statueta, inlcusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun regizor (cu filmul „Braveheart”).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus