Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Arta culinara, pasiunea femeilor din Franta

Arta culinara, pasiunea femeilor din Franta

Un studiu recent a aratat ca 97% dintre femeile din Franta sunt interesate de gatit, in timp ce mai mult de jumatate au marturisit ca manifesta un interes sporit fata de gastronomie. De asemenea, cele mai multe reprezentante ale sexului frumos au inceput sa gateasca mai mult decat o faceau inainte.

In ceea ce priveste produsele alimentare achizitionate, 90% dintre participantele la chestionar incearca intotdeauna ceea ce este nou pe piata, iar mai mult de jumatate dintre acestea cumpara produse noi daca standardul de calitate este imprimat pe eticheta.

In proportii mai mici, femeile chestionate au spus ca sunt dispuse sa plateasca mai mult pentru calitate sporita, ca prefera produsele cu aspect natural si pe cele care apartin producatorilor locali, dar si ca inclina in favoarea alimentelor fara ingrediente suspecte.

Atunci cand vine vorba de canalul care influenteaza deciziile de cumparare, televiziunea domina prin puterea ei de convingere pentru a incerca produse noi. Cu toate acestea, presa scrisa este preferata pentru informarea asupra alimentelor, precum si asupra unui stil de viata sanatos, reprezentand totodata o sursa de inspiratie pentru femeile care s-au apucat de gatit.

Internetul completeaza informatiile din presa si femeile pasionate de gastronomie au recunoscut ca intra pe site-urile revistelor culinare pentru a afla mai multe detalii, dar si pentru a impartasi retete si pareri despre produsele alimentare.

  • Studiul Food, Foodies, Foodistas s-a desfasurat sub umbrela Grupului Marie Claire, in parteneriat cu XTC World Innovation, pe un esantion de 1.000 de femei.

 

Comments

comments

Leave a Reply