Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Divertisment > Artistii noului val

Artistii noului val

JACK JOHNSON
Piesele care l-au lansat in lumea muzicii sunt „Sitting, Waiting, Wishing” si „Better Together”, dar Jack Johnson a cunoscut cu adevarat succesul odata cu albumul „Sing-A-Longs and Lullabies for the Film Curious George” – coloana sonora a filmului de animatie „Curious George”. In prima saptamana de la lansare, albumul a ajuns pe locul intai in topul Billboard 200. In 2008, artistul hawaii-ian a mai lansat un disc de succes, „Sleep Through the Static”, al cincilea din cariera lui.

COLBIE CAILLAT
Tanara din California este o deja o apreciata compozitoare si cantareata folk, cu un prim album, „Coco”, vandut in peste un milion de exemplare in intreaga lume. Colbie Caillat a atras pentru prima data atentia publicului si a criticilor cu piesa „Bubbly”. In prezent, ea isi promoveaza single-ul „Mistletoe”, al treilea extras de pe disc.

FEIST

Feist provine dintr-o familie de artisti. De mica, a visat sa ajunga scriitoare, insa toata adolescenta a cantat in diverse coruri. La 12 ani, facea parte din echipa de dansatori care au participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Calgary. Experienta de atunci i-a servit ca sursa de inspiratie pentru videoclipul piesei „1234” de pe ultimul ei album „The Reminder”.

AMY MacDONALD
Amy MacDonald a spart gura targului inca de la primul ei single, „Poison Prince”. De atunci, artista a scos la lumina si un album – „This Is The Life”. Amy epateaza pe scena datorita vocii cu un timbru special si a versurile autentice, inspirate din intamplari reale. De pilda, piesa „Footballer’s Wife” este bazata pe relatarile unui tabloid britanic, iar „Poison Prince” vorbeste despre problema cu drogurile a lui Pete Doherty, solistul trupei Babyshambles.

JAMIE SCOTT

Scrie versuri si compune piese sub numele J.S. Baylin, canta in formatia Jamie Scott and the Town, iar muzica lui e influentata de artistii anilor ’70 (Cat Stevens, Jamie Taylor) si de cei neo-soul (D’Angelo). A aparut in filmul „Step Up”, la al carui soundtrack a contribuit cu o piesa. In prezent, isi promoveaza de zor melodia „When Will I See Your Face Again”, de pe albumul „Park Bench Theories”.

KATE NASH

Kate Nash este considerata un adevarat fenomen in UK. Primul ei single, „Foundations”, a ajuns pe locul 2 in topul britanic, in ciuda faptului ca posturile de radio nici macar nu-l introdusesera la vremea respectiva in playlist-ul lor. Kate iese in evidenta prin modul aparte de a-si interpreta cantecele, avand un stil bazat pe „story-telling”, dar si prin simtul sec al umorului si accentul britanic special. „Pumpkin Soup” de pe albumul „Made of Bricks” este piesa promovata in prezent pe posturile muzicale.

BRANDON FLOWERS
A devenit celebru ca solist al formatiei The Killers, cu care a scos doua albume, vandute pana in prezent in aproape 19 milioane de exemplare. A castigat, alaturi de colegii de trupa, doua premii BRIT Awards, pentru cel mai bun album international si pentru cel mai bun grup international. Ultimul album The Killers se numeste „Sawdust” si este o compilatie de cover-uri, remixuri si B-side-uri. Iti recomadam „Shadowplay”, „Tranquilize” si „Under the gun”.

AYO.

Cantareata germana de origine africana si-a ales pseudonimul Ayo., care in dialectul Yoruba inseamna „bucurie”. Artista se trage dintr-un tata nigerian si o mama romanca, de etnie rroma. A invatat de la 6 ani sa cante la vioara, pian si chitara, iar la 14, compusese deja prima ei melodie. Primul concert i-a adus si un contract cu Polydor Records, iar albumul „Joyful” s-a vandut deja in milioane de exemplare in intreaga lumea.

JUST JACK

Just Jack este senzatia momentului in Europa, fiind considerat noul Robbie Williams. Desi primul disc l-a lansat in 2002, Jack a devenit faimos in 2007, cand a aparut la BBC 2 si pe Chanel 4, cantand piesa „Starz in Their Eyes”. Pentru albumul „Overtones”, Just Jack a inregistrat o melodie impreuna cu Kylie Minogue („I Talk Too Much”), iar piesa „No Time”, recent lansata, a devenit deja un hit.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus