Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Autobiografia lui Nicolae Ceausescu – marele castigator la Best Film Fest 2011

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu – marele castigator la Best Film Fest 2011

video_youtube

„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, in regia lui Andrei Ujica, este marele castigator al Best Film Fest 2011, dupa ce a obtinut premiile pentru Cea mai buna regie si Cel mai bun film romanesc din 2010. Premiul pentru Cel mai bun film care a rulat pe ecranele romanesti in 2010 a revenit peliculei semnate de David Fincher, „Reteaua de socializare/ The Social Network”, iar Cel mai bun film european a fost desemnat „Panglica alba/ The White Ribbon”, de Michael Haneke.

Premiul pentru Cel mai bun actor intr-un film romanesc i-a revenit lui Victor Rebengiuc, pentru prestatia din „Medalia de onoare”, iar premiul pentru Cea mai buna actrita a fost acordat Ozanei Oancea, pentru rolul din „Felicia, inainte de toate”.

Filmul cu cele mai mari incasari in Romania in 2010 este „Avatar”, de James Cameron, care a obtinut 13.240.862 de lei in box office-ul romanesc de anul trecut, iar filmul romanesc cu cele mai mari incasari a fost „Eu cand vreau sa fluier, fluier”, de Florin Serban, cu 868.964 de lei si 55.858 de spectatori.

  • Best Film Fest este un festival in cadrul caruia sunt premiate cele mai bune filme si cei mai buni actori prezentati pe marile ecrane romanesti in anul precedent,
  • In 2011, Best Film Fest se va desfasura pentru prima data pe o perioada de trei saptamani, in trei orase: Bucuresti (28 ianuarie – 3 februarie), Vaslui (4 – 10 februarie) si Ramnicu Valcea (11 – 17 februarie).
  • Best Film Fest este un eveniment anual, realizat de Asociatia Film Romania in colaborare cu Asociatia Criticilor de Film din Romania, si www.videofil.ro, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al distribuitorilor de film.

Sursa: www.mediafax.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns