Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Evenimente > Autobiografia lui Nicolae Ceausescu va inchide Festivalul TIFF 2010

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu va inchide Festivalul TIFF 2010

Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) a pregatit pentru publicul cinefil o serie de proiectii-eveniment care sa satisfaca pana si cele mai exigente gusturi in materie de filme. Daca pelicula care deschide festivalul este o comedie – „Soul Kitchen” a lui Fatih Akin – organizatorii propun in inchiderea TIFF un documentar inedit si provocator: „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, in regia lui Andrei Ujica.

Prezentat in premiera mondiala la Cannes 2010, filmul lui Andrei Ujica face portretul lui Ceausescu exclusiv prin imagini de arhiva preluate de la TVR si Arhiva Nationala de Filme, prezentandu-l pe dictator intr-o ipostaza complet noua pentru publicul roman. Spectatorii il vor putea vedea pe Nicolae Ceausescu pe santiere sau in delegatii si vor urmari inclusiv scena judecatii. Pelicula va contine si imagini care nu au mai fost difuzate pana acum.

Lista celor 12 filme din Competitia TIFF 2010, precum si cele din Competitia Umbre – Scurt Metraje, vor fi anuntate in 30 aprilie 2010. Festivalul va avea loc in perioada 28 mai – 6 iunie 2010, la Cluj Napoca.

  • Sursa: www.artboom.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus