Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Film > Avatar – cel mai piratat film al anului 2010

Avatar – cel mai piratat film al anului 2010

video_youtube

Filmul SF „Avatar”, regizat de James Cameron, a fost cel mai piratat film al anului 2010, potrivit datelor postate pe blogul unui renumit site de partajare a fisierelor. „Avatar”, filmul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, a fost descarcat de pe site-urile de tip torrent de 16,6 milioane de ori, potrivit TorrentFreak. Aceasta valoare marcheaza o crestere cu 33% fata de 2009, cand cel mai piratat film a fost „Star Trek”, descarcat de pe aceleasi site-uri de aproape 11 milioane de ori.

Insa reprezentantii studiourilor 20th Century Fox, care asigura distributia filmului „Avatar”, nu se plang. Filmul a obtinut in 2010 aproape 2,8 miliarde de dolari in box office-ul mondial, devenind lungmetrajul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei. Regizorul James Cameron a afirmat deseori ca tehnica 3D reprezinta cea mai buna speranta a industriei cinematografice in combaterea pirateriei, insa lipsa ochelarilor 3D nu i-a impiedicat pe oameni sa doboare in 2010 si recordul de piratare pe internet. La randul lor, vanzarile de DVD-uri ale acestui film au doborat toate recordurile in domeniu.

Pe locul al doilea in topul TorrentFreak se afla comedia „Kick-Ass”, care a fost descarcata de pe site-urile torrent de 11,4 milioane de ori. Acest film cu super-eroi a carui actiune se adreseaza cel mult unui segment de public adolescent nu a avut o prestatie prea buna in box office-ul mondial, obtinand incasari de 96 milioane de dolari.

Pe locurile urmatoare s-au clasat, in ordine: „Inceputul/ Inception”, regizat de Christopher Nolan (9,7 milioane de descarcari), „Shutter Island”, regizat de Martin Scorsese (9,5 milioane descarcari) si „Iron Man – Omul de otel 2”, regizat de Jon Favreau (8,8 milioane descarcari).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus