Esti aici
Femeia.ro > Timp liber > Lifestyle > Barbatii prefera femeile suple

Barbatii prefera femeile suple

Un studiu vine să confirme ceea ce femeile știau instinctiv: bărbații preferă femeile suple. Studiul poate să fie o explicație pentru faptul că o femeie respectă (spun statisticile), cel puțin 15 cure de slăbire până la vârsta de 45 de ani. Mai mult acest studiu confirmă că interesul pentru dietă, alimentație sănătoasă și rețete care susțin scăderea în greutate se află în topul subiectelor de interes pentru femei.

Concret, motivul pentru care bărbații preferă femeile suple este acela că un trup frumos, armonios și suplu este primul semn de sănătate și fertilitate pe care o femeie îl ”anunță”. Studiul vine, indirect să confirme ceea ce se știa deja. O femeie suprapoderală are mereu probleme în conceperea copiilor, spre deosebire de o femeie suplă care are mult mai puține probleme de fertilitate sau chiar deloc. Orice femeie știe că o dietă care are ca efect scăderea în greutate o face mai fertilă!

Revenind la studiul care explică de ce bărbații preferă femeile suple, studiu realizat de cercetătorii de la Institutul Naţional de Studii Demografice (INED) din Franţa, concluziile au arătat că majoritatea bărbaţilor se orientează în primul rând când ”aleg” o femeie după greutatea corporală. Urmează sănătatea pielii și a părului și abia apoi detalii legate de inteligență și pregătire. Studiul nu a luat în cacul în nici un fel detaliile financiare.

Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii au analizat dosarele conţinând date medicale recoltate de la 1.300 de persoane – femei şi bărbaţi – din nouă ţări, inclusiv Marea Britanie şi Franţa. Pe durata studiului, participanţii au trebuit să examineze 21 de imagini, care reprezentau diverse morfologii feminine. Rezultatul: atunci când au fost invitaţi să aleagă imagini ce descriu „corpul ideal feminin”, participanţii au ales în cea mai mare majoritate a cazurilor fotografiile unor femei care aveau un IMC (Indice de masă corporală) inclus în intervalul 17 – 20, adică o greutate normală sau sub cea normală.

IMC se calculează ca un raport între greutatea unei persoane (exprimată în kilograme) şi pătratul înălţimii acesteia (în metri). Dacă rezultatul este mai mic de 18,5, atunci persoana în cauză este slabă. Persoanele cu o greutate normală au un IMC cuprins în intervalul 18,5 şi 24,9. Persoanele supraponderale au un IMC cuprins între 25 şi 29,9, iar persoanele obeze au un IMC de peste 30. Un IMC de peste 35 este caracteristic persoanelor diagnosticate cu obezitate severă.

Aceste rezultate arată două lucruri. Bărbații selectează pe criterii de frumuseţe, trupul zvelt fiind instinctiv asociat cu frumosul de majoritatea bărbaților indiferent de istoricul lor medical. Apoi, prin analize suplimentare s-a stabilit că elementul care face ca o siluetă feminină zveltă să fie atractivă este faptul că ea simbolizează tinereţea, deci fertilitatea şi o stare de sănătate bună.

Așteptăm cu interes studiul similar care să stabilească ce preferințe au femeile, iar doamnelor și domnișoarelor le recomandam să răsfoiască încet și cu atenție rubrica de diete a revistei noastre virtuale, aici.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus